CHP"nin tüzük ve program değişikliği yapılacak 14. Olağanüstü Kurultayı Ankara Sheraton Otel"de başlayacak.
Yerel seçimler öncesinde program ve tüzük yenileme çalışmaları yapan CHP"de, 14"ncü Olağünüstü Kurultay Ankara Sheraton Otel"de yapılıyor. Kurultaya, milletvekili ve Parti Meclisi üyelerinden oluşan 150"si doğal delege olmak üzere toplam 1226 delege katılıyor. Tüzük ve program değişikliklerinde kurultaya katılan delegelerin çoğunluğunun oyu yeterli olacak.
Tüzükte yapılacak değişiklikle MYK"da genel başkan ve genel sekreterin yanı sıra görev alanları belirlenen 13 genel başkan yardımcısı görev yapacak. MYK üyeleri ve genel sekreter Parti Meclisi içinden genel başkan tarafından seçilecek. PM"nin, MYK"yı fesih yetkisi ise korunacak. Yeni yapılanmada genel sekreter yardımcılıkları ve genel saymanlık kaldırılarak görevleri genel başkan yardımcılarına devredilecek. Genel sekreterin görevleri de yeniden düzenlenecek. Genel sekreter, resmi kurumlarda partinin temsil edilmesi, yazışmalar, hukuk işleri ve örgütten sorumlu olacak.

PROGRAM DEĞİŞİKLİĞİ

CHP"nin 14"ncü Olağanüstü Kurultay"ında program değişikliğine de gidilecek. Kurultay delegelerinin onayına sunulacak programda ise sosyal ve ekonomik hayata ilişkin çeşitli başlıklar sıralanıyor. Programda yer alan bazı konu başlıkları şöyle:
"Her aile "Aile Sigortası" ile sosyal koruma sağlanacak. Emekliye refahtan pay ve sosyal güvenlik destek primi kesintisine son verilecek. Üniversite öğrencisine "Yaşam Destek Kredisi" ile karşılıksız burs verilecek. Asgari ücret düzeyindeki gelire sıfır vergi uygulanacak. 7000 günde emekliliğe geri dönülecek. Askerlik hizmetini yapanların sosyal güvenlik primlerini devlet ödeyecek. Engellilere sosyal güvenlik prim desteği sağlanacak. Sendikalarda yüzde 10 barajı düşürülecek. Milletvekili dokunulmazlığı kaldırılacak, dokunulmazlıklara son verilecek. İdari yargıya ve Yüksek Yargı Organlarına hukukçu başkanlar seçilecek. İnsan Hakları Müsteşarlığı kurulacak. Farklı etnik kimlikler ülkemizin zenginliğidir. Farklı etnik grupların ana dillerini öğrenme, öğretme ve yayın yapma hakları güvence altına alınacak. Aleviler Diyanet"te temsil edilecek, Cemevleri camilerle eşit destek görecek. Madımak Oteli "Hoşgörü Merkezi" olacak. YÖK kaldırılacak. Kapatılan belediyeler yeniden açılacak."