Baykal"cı vekiller 13 Eylül"de DSP"ye mi geçecek?

Son olarak Genel Sekreter Önder Sav"ın eski Genel Başkan Deniz Baykal"ı parti çalışmalarının dışında bıraktığı öne sürülen genelgesiyle gündeme gelen CHP"ye dair siyaset kulislerinde yeni bir iddia dolanıyor. Buna göre 12 Eylül"de gerçekleştirilecek referandum sonrasında CHP"den kopmalar olacak. Ayrılacak olanlar ise, “Baykal"a yakın olan ya da Kılıçdaroğlu"nun genel başkanlığı ve son kurultay sonrasında yaşananlardan rahatsızlık duyan vekiller” olarak adlandırılıyor. İddiaya göre referandum sonrasında sözkonusu milletvekilleri DSP"ye geçip, grup kuracaklar. Bu milletvekillerinin DSP"ye geçmesindeki bir neden de “referandumda görev verilse bile bir daha seçilemeyecekleri” olarak gösteriliyor.

Bu iddiaya dair VATAN"ın sorularını yanıtlayan ve “Referandum sonrası çok şey değişecek” diyen DSP Genel Başkanı Masum Türker ise,”CHP ile bu konuda herhangi bir temasımız yok. Ne bizden ne CHP"den bu konuya dair bir görüşme olmadı” dedi.

Öte yandan CHP"de Baykalcı teşkilatların “budandığı” iddaları da partide huzursuzluk yaratıyor. CHP Milletvekili, eski genel başkan yardımcısı Yılmaz Ateş, “Parti teşkilatlarında bizi karşılayanlar bile görevden alınıyor” diyerek, bu konudaki tepkisini dile getirmişti.

CHP"de yönetimin değişmesinin ardından ilk Samsun eski İl Başkanı Yılmaz Türkoğlu istifa etmiş, ardından İzmir İl Başkanı Ekrem Bulgun istifasını partiye iletmişti. Adana, Ağrı ve Hatay il başkanları da görevden alınmıştı.