Terör örgütü PKK, kendisine yakın Fırat Haber Ajansı'nda yer alan bir açıklamayla Artvin'deki CHP konvoyuna yapılan saldırıyı üstlendi. PKK, saldırıdaki hedeflerinin Kılıçdaroğlu değil güvenlik güçleri olduğunu iddia etti. 

Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna dün düzenlenen saldırıda bir Jandarma er şehit olmuş, iki asker de yaralanmıştı.

Yanıklı Köyü sakinlerinden Faruk Köse, olay sırasında önce 5 el silah sesi duyduklarını, ardından da üzerlerine doğru hızla gelen askeri aracı gördüklerini belirterek, "Askeri araç yol kenarında park halindeki araçlara çarparak devrildi. Aracın altında kalan askeri çıkardık ve ambulansa taşıdık" dedi. Bölgede bir süre önce köylülerden teröristleri görenler olduğunu anlatan Köse, "Teröristlerin görüldüğü duyumları vardı. Bazı köylerde görenler olmuş. Ama buluamadılar. Artvin'de böyle bir olay ilk kez oldu. Umarız bir daha olmaz" diye konuştu. Selahattin Köse'de, "Silah seslerini duyduk. Sonra askeri araç devrildi. Köyümüzün kırsalında görüldükleri yönünde duyumlar vardı. Jandarma aradı ama bulamadı. Dün de bu olay yaşandı" derken, yöre sakinlerinden Turgut Atasoy ise, "PKK'lı teröristlerin bu bölgede barınma şansı yok. Halk askerden yanadır. Burada zemin bulamayacaklar" ifadelerini kullandı.

1 KİŞİ GÖZALTINDA
Bu arada, olayın yaşandığı Yanıklı köyü Soğuksu mevkisinde durumundan şüphelenilen ve saldırı olayı ile bağlantısı olduğun sanılan bir kişi gözaltına alındı. İsmi açıklanmayan kişinin Şavşat Jandarma Komutanlığı'nda sorguda olduğu öğrenildi.
BÖLGEDE OPERASYONLAR SÜRÜYOR
Saldırı olayının yaşandığı Yanıklı Köyü ve kırsalında PKK'lı teröristleri bulabilmek için başlatılan operasyon sürüyor. Erzurum Jandarma Bölge Komutanlığı'ndan bölgeye gelen özel birliklere eşlik eden Polis Özel Harekat ekipleri arazide arama tarama faaliyetlerine devam ediyor. Şavşat-Ardanuç karayolunda ise zırhlı askeri ve polis araçları güvenlik önlemlerini sürdürüyor.
Bu arada dün çatışmanın yaşandığı Şavşat Ardanuç karayolu üzerimde çok sayıda boş kovan bulunduğu gözlendi.

7-8 KİŞİLİK TERÖRİST GRUBU OLDUĞU SANILIYOR
Askeri kaynaklardan edinilen bilgilere göre kendilerine, 'Karadeniz Açılım Grubu' adını veren 7-8 kişilik PKK'lı terörist grubu, Ardahan-Göle kırsalı üzerinden 1.5-2 ay önce Şavşat'a geldi. Geçen ay bölgede bir aracı durdurarak kaçıran grup, Yanıklı Köyü ve Eski Kale Köyü civarında köylüler tarafından görüldü. Jandarmaya yapılan ihbar üzerine bölgede arama tarama çalışması yapan güvenlik güçleri teröristlerin izine rastlamadı. İddiaya göre, 'Sansasyonel eylem yapın' talimatı aldığı öne sürülen grup bir hafta önce saldırının yaşandığı Yanıklı köyü civarında ikinci kez görüldü. Bölgede saldırı amaçlı keşif yaptıkları sanılan grubun CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna yönelik dünkü saldırıyı gerçekleştirdiği sanılıyor.