Ergenekon davası kapsamında yargılanan sanıkları savunan avukatların sandalyesine oturan CHP'li milletvekillerinin suç işlediğini vurgulayan Naim Yalçınel, "DTP, PKK'ya destek verdiği için kapatıldı. CHP de Ergenekon'a destek verdiği için kapatılmalı." dedi.

"CHP artık ulu önder Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet Halk Partisi değil." diyen Yalçınel, "CHP, terör suçlarından her tarafı kanayan Ergenekon terör örgütüne direk, alenî destek vermektedir. Bu parti artık bu yapısı ile, ulu önder Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet Halk Partisi değildir. Ergenekon terör örgütü, yurt dışındaki düşmanlarımızın, aynı PKK gibi desteklediği, taraftar bulduğu ve Türkiye Cumhuriyetini yok etme, zayıf düşürme operasyonlarının bir parçasıdır. CHP milletvekilleri, devlete karşı işlenen suçlarda, taraf olamazlar. Bu davranış, Türkiye Büyük Millet meclisi çatısı altında olan insanların yapamayacağı ve bu işin sonunda vekillikten düşürülmesi gereken bir durumdur. CHP ve Deniz Baykal, ya bu hatadan dönmeli, ya da CHP kapatılmalıdır." diye konuştu.

DTP'nin 'PKK terör örgütüne destek vermek ve açıktan desteklemek suçlarından' kapatıldığına dikkat çeken Yalçınel, "Terör, aklı ve vicdanı olan hiç kimsenin taraf olamayacağı kadar kötü bir hadisedir. Kadın, çocuk, asker, polis, sivil demeden insan öldürmek, ruhunu şeytana satmamış hiçbir insanın taraf olmayacağı bir durumdur. Yakın tarihte belgeleri ile ortaya konulmuştur ki, Ergenekon terör örgütü de, en az PKK kadar vicdansız ve ülkemize zarar veren bir yapıdır. Türklük adına hareket eden Ergenekon terör örgütünü vicdanı, merhameti, aklı olan hiçbir Türk desteklememeli, taraf olmamalı." şeklinde konuştu.

CHP'nin Ergenekon davasında yangılanan sanıkları mantıksızca desteklediğine dikkat çeken Yalçınel, "CHP Ergenekon terör örgütüne direk, destek olmakta, mahkemelere girerek avukat koltuklarına oturmakta, yakalanan örgüt mensupları ile görüşerek, mantıksızca savunuculuğunu yapmaktadır. CHP'li bir milletvekili, Ergenekon terör örgütüne çalışmak suçundan tutuklanan 3 MİT mensubu ile görüşerek, olayı çarpıtmaya dahi çalışmıştır." ifadesine yer verdi.

CHP'nin geldiği noktanın çok vahim olduğunu vurgulayan Yalçınel, "Gelinen nokta, CHP'nin kapatılmasını, suçlulara direk destek veren milletvekillerinin siyasi yasaklı olmalarını temin edecek kadar vahimdir. Eğer ülkemiz ve Anayasa Mahkemesi adil karar verecekse, yapılması gereken budur." dedi./yeni şafak