CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, ''iktidarın işçileri daha da yoksullaştırdığını ve reel ücretlerini yüzde 2,29 oranında düşürdüğünü'' ileri sürdü.

Akkaya, yazılı açıklamasında, 2011 yılı enflasyon oranının beklentilerin üzerinde gerçekleştiğini savundu.

Yıllık enflasyon rakamının yüzde 10,45 olarak belirlendiğini belirten Akkaya, şunları kaydetti:

''İktidarın (enflasyonu tek haneli rakamlara indirdik) söyleminin ne kadar yanlış olduğunu gösteren bu rakamlar, aynı zamanda ücretlilerin ve emekçilerin yaşadıkları sıkıntıların da giderek artacağını göstermektedir. AKP Hükümeti, iktidara geldiği günden beri işçiyi ve emekçiyi enflasyon karşısında koruduğunu, sürekli enflasyon oranında zam yaptığını söylemektedir.

Enflasyon rakamları açıklandıktan sonra görünen, bu söylemin de 'yalan' olduğudur. 2011 yılında imzalanan kamu toplu iş sözleşmelerinde, aynı yıl için belirlenmiş olan yüzde 4 artı yüzde 4 zam nedeniyle işçilerin ücretlerini reel olarak yüzde 2,29 düşürmüştür. Zaten açlık ve yoksulluk sınırında belirlenen yeni ücretleri ile daha da düşürerek işçinin cebine elini daldırmıştır.''

Hükümetin enflasyon artışlarından kaynaklı ücret kayıplarını telafi etmesi gerektiğini de ifade eden Akkaya, ''Hükümet, kamu çalışanlarının toplu sözleşme hakkıyla ilgili yasal düzenlemeleri yapmak yerine, emekli milletvekillerinin maaşlarını yükseltmekle uğraştığından memurların maaş zamları da belirlenememiştir. AKP iktidarının işçinin, memurun cebinden elini çekerek, gerçekçi, adil düzenlemeler yapması ve en azından enflasyon artışlarından kaynaklı ücret kayıplarını telafi etmesi gerekmektedir. Bir an önce kamu çalışanları için 'grevli toplu sözleşme yasası' çıkarılmalıdır'' dedi.