CHP Adıyaman Milletvekili Şevket Köse, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım"a, “İnternet bağlantı fiyatları düşecek mi?” diye sordu.

CHP Adıyaman Milletvekili Şevket Köse, TBMM Başkanlığı"na, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım"ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. İnternet bağlantısında Türkiye"nin OECD ülkelerinin birçoğundan daha pahalı bir hizmetle karşı karşıya olduğunu belirten Köse, “Özellikle yüksek hızlarda ortalama bağlantı maliyeti Türkiye"de 621 doları bulurken, en yakın takipçisi Lüksemburg'da benzer bir bağlantının ortalama fiyatı 112 dolar civarındadır. Başka bir ifadeyle ülkemizde internet fiyatları, en yüksek fiyata sahip ülkeninkinden 6 kat daha fazladır” dedi.

İnternet fiyatlarının bu denli yüksek olmasının nedenlerini merak eden Köse, Bakan Yıldırım"dan şu sorulara yanıt istedi:

“Bu konuda bakanlık bünyesinde uluslararası kapsamda herhangi bir çalışma yapılmış mıdır? Yapılmamış ise yapılması düşünülmekte midir?
Ülkemizde internet fiyatlarının yüksek olmasının nedenlerini ortadan kaldırmak için ne gibi çalışmalar yapılmaktadır?

Son üç yıldır hanelerde internet kullanımının artması nedeniyle internet fiyatlarının düşürülmesi konusunda herhangi bir çalışmaya gerek duyulmadığı yorumları gerçeği yansıtmakta mıdır?”