AYDINPOST HABER SERVİSİGeçtiğimiz günlerde faaliyete hazırladığı işyerinin tabelasını taktırmadan önce, işyerinin üst katındaki evde oturan CHP İncirliova İlçe Başkanı Göksel Dedeli’den yazılı izin alan lokanta işletmecisi Kenan Saraç, daha sonra Belediye’ye şikâyet edildiğini öğrenince şaşkına uğradı.

Hakkında İncirliova Belediyesi’ne izinsiz tabela taktığını beyan ederek şikâyet dilekçesi verildiğini öğrenen işyeri sahibi Kenan Saraç, “Mülkiyeti bana ait olan işyerimin tabelası için binanın 1. katında oturan Göksel Dedeli’den yazılı izin alarak, tabela siparişi verdim. Tabelanın ölçüsünü, fotoğrafını kendisine yazılı olarak sundum ve bana yazılı izin vererek, kat sahibinin kendisi olduğunu söyledi ve bana özel evrak imzaladı. Fakat ne olduysa olmuş ve tabela takıldıktan sonra beni belediyeye şikâyet etmiş.  İzinsiz tabela astığımı bildirmiş” dedi.

İMZALADIĞI BELGELER VAR

İşyeri sahibi Kenan Saraç, “CHP’de ilçe başkanlığı yapan Göksel Dedeli’nin imzaladığı evrakı belediyeye sundum. Sonra, Dedeli’nin kayınpederi Kamuran Tuncer tekrar burada mal sahibi benim diyerek beni belediyeye şikâyet etti. Şimdi böyle bir durumda beni zorda bırakan Göksel Dedeli nasıl toplumun önüne çıkıp siyaset yapacaktır? Attığı imzayı inkâr eden, mülkiyetin kendisi olduğunu ifade edip imza atan Dedeli’nin bu yaptığından CHP’li yetkililerin haberdar olmasını istiyorum” diye konuştu.

SARAÇ: BÖYLE Mİ TOPLUMA ÖRNEK OLACAK?

Mağdur edilmeye çalışıldığını iddia eden Kenan Saraç, “CHP İncirliova İlçe Başkanı Göksel Dedeli, sahibi benim diyerek bana belge düzenledi. Ben de gerçek sahip o sandığım için inandım. Bu evde 10-15 yıldır oturuyor. Tabelamı da yaptırdım. Beni zarara uğrattı ve ayrıca şikâyet etti. Böyle mi topluma örnek olacak? Bu şekilde mi CHP’de doğruları savunacak? Vatandaşı kandıran, mağdur eden biri siyasette nasıl yer alabilir?” dedi.

GÖKSEL DEDELİ ELEŞTİRİLERE YANIT VERDİ

CHP İncirliova İlçe Başkanı Göksel Dedeli, Aydınpost'a yaptığı yazılı açıklama ile Kenan Saraç'ın iddialarına yanıt verdi.

Başkan Dedeli, "Kenan Saraç isimli şahıs yaklaşık 6 ay önce  tadilata başladığında 10 ailenin yaşadığı ve 7 ailenin kiracı olduğu Cumhuriyet apartmanı sakinlerinden lokanta açmak için  imza topladı. Altta boş olan iş yerinde ışık yansın bir esnaf istihdam sağlasın diye imza verildi. Kenan Saraç İncirliova Belediyesinden tadilat ruhsatı bile almadan tadilata başladı. Apartman sakinleri bu tadilat sırasında çıkan gürültüden rahatsız olmalarına rağmen ses çıkarmadı. Kenan Saraç yaklaşık 1 ay önce elinde bir adet a4 kağıdına binanın fotoğrafı ve photosohop'ta hazırlanmış tabela örneği getirdi. Hiç bir ölçü yoktu hatta belediyeye ikinci ölçülü kağıdı sunmuş ve sonradan imzam olmayan kağıdı zımbalamış.  Bana gösterilen onay verdiğim tabela yerine yola yaklaşık bir metre çıkan tabela konulmuş ayrıca tabana yasal olmayan kaldırım betonu dökülmüş. Belediye bu durumun onaysız ve yasal olmadığını  teyit etmesine rağmen hala tadilatın yapılmasına sessiz kalıyor. Akabinde Kenan Saraç savcılığa yalan beyandan izin verdiğimi söylemiş ben mal sahibi olarak değil kiracı olarak izin verdim. Tabelayı usulüne uygun nizami bir şekilde taksaydı hiç bir sıkıntı olmazdı. Aslında Kenan Saraç 7 adet kiracıdan lokanta açabilir miyim diye izin ve imza aldı o zaman 7 kiracıda yalan beyanda bulundu. Bizde ev sahipleri olarak imza toplayıp lokanta açılması için izin veren kiracıların imza yetkilerinin kanunen olmadığı için tekrar imza toplayarak lokanta açılmasına izin verilmemesi için İncirliova Belediyesine gerekirse mahalli idareler başkanlığına müracaatta bulunacağız. Ayrıca başkanı olduğum Chp İncirliova Örgütünü de söz konusu ettiği için ayrıca Kenan Saraç’dan maddi ve manevi tazminat  davası açacağımı da belirtirim" diye konuştu.