CHP Ankara İl Başkanı Tarık Şengül, CHP’li Yenimahalle Belediyesi’nin, Ankara Büyükşehir Belediyesi ile birlikte bir imar rantına ortak olduğunu iddia etti.CHPlideri Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından haberi olmadığını söyleyen Şengül, bu açıklamalarını belki de Kılıçdaroğlu’nun olumsuz karşılayacağını ifade etti.
 
Kılıçdaroğlu’nun bu göreve geldiğinden beri kendisinden beklentisinin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek tarafından sürdürülen “talan rejimine” karşı aktif bir liderlik yapmak olduğunu söyleyen Şengül, bu bilinçle Ankara’daki süreçleri izlemeye devam ettiklerini belirtti. Şengül, Yenimahalle Belediye Meclisi’nin, Yenimahalle İlçesi Alacaatlı Mahallesinde imar adalarını kapsayan alanda Büyükşehir Belediye Meclisi’nde alınan kararla yapılan ve mevcut imar haklarını 4.7 katı artırıp, 188 konutu 892’ye yükselten plan kararına onay verdiğini kaydetti. İddialarını raporlarla destekleyen Şengül, CHP’li üyelerin Büyükşehir Belediye Meclisi’nde söz konusu karara önce karşı oy kullandıklarını, ancak daha sonra aynı içerik ve koşulları taşıyan plan değişikliği kararının Yenimahalle Belediye Meclisi tarafından, CHP’li üyelerin de oylarıyla apar topar onaylandığını kaydetti.
 
Şengül, karar henüz Büyükşehir Belediye Meclisi’nde onaylanmış iken TMMOB Şehir Plancıları Odası’nın karara açacağı davaya engel olması için “tenzili rütbeye uğramış” CHP’li bir yöneticinin gönderdiği biriş adamının ise kendisine rüşvet teklif ettiğini öne sürerek olayı şöyle anlattı:
 
‘Rüşvet için adam yolladı’
 
“Bir akşam, Ankara İl Başkanlığı’na gelen bir telefon buraya bir iş adamının gelişiyle sonuçlandı; bir parti yöneticimizin referansıyla ilimize gelen bir iş adamı burada bana, Ankara’da çok daha üzerinde bir rantı, sebepsiz yere yaratılan ve kamusallığı olmayan bir imar planı değişikliğinin Büyükşehir Belediye Meclisinde, Melih Gökçek marifetiyle geçtiğini anlattı. Sonrasında da eskiden genel başkanlığını yaptığım TMMOB Şehir Plancıları Odası’nın buna dava açmak üzere olduğunu, kendisine buna yönelik bir bilgi geldiğini ve ‘buna engel olursan’ partimize, ikimizin arasında kalmak koşuluyla mali bir destek sağlayacağını beyan etti. Ben bütün süreci aktardım partimize, partimizin üst yönetiminin bilgisi dahilindeydi. Biz seçim çalışmaları içindeyken bazı gelişmelerin olduğunu fark etmedik. Aynı planın geçtiğimiz haftalarda Yenimahalle Belediye Meclisi’nden geçtiğini öğrendik.”
 
Şengül, “İmar planı değişikliyle, bana önerilen kaynak herhalde birkaç milyar dolardan aşağı olamazdı. Burada konuştuğumuz rakam 300 milyon dolarlık rakam ve biz buna ‘hayır’ dedik” diye konuştu. Söz konusu iş adamının o gece kendisine “Bu dava açılmasın ben de rahat edeyim, siz de rahat edin” dediğini ifade eden Şengül, işadamının kim olduğunun ise “tenzili rütbeye uğramış” CHP’li tarafından açıklanmasını istedi. 
 
AA