Kayyuma devredilen CHP Diyarbakır İl Başkanlığı, 25 Şubat'ta Olağanüstü Kongre'ye gitmiş, kongrede il başkanlığına Medeni Seyrek seçilmişti. Ancak Seyrek mazbatasını aldıktan bir gün sonra, MYK toplantısında alınan kararla görevinden alındı.

Seyrek, 25 Şubat'ta delegelerce il başkanlığına seçildiğini, Ankara'daki olağanüstü kurultayların ardından ise 28 Şubat'ta il seçim kurulundan mazbatasını aldığını söyledi.

Diyarbakır'da ilk toplantısını yapmasıyla birlikte, il yönetim kurulu görev dağılımının da şekillendirildiğini belirten Seyrek, bu sabah eline geçen bir faksla görevden alındığını öğrendiğini belirtti. Seyrek, MYK toplantısında alınan karar doğrultusunda, tüzüğün 43. maddesine göre görevden alındıklarının belirtildiğini ifade etti. 43. maddeye göre MYK'nın "görev ve sorumluluklarını yerine getirmeyen" il başkanı ve yönetim kurulunu görevden alma yetkisi bulunuyor.

Seyrek, bunun "sudan bir sebep" olduğunu ifade ederken, görevden alınmasıyla ilgili olarak Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'nu suçladı. Seyrek, partinin almış olduğunu karara ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na saygılı olduğunu ifade ederken, ancak İstanbul Milletvekili olmasına karşın, Tanrıkulu'nun Diyarbakır üzerinde baskı kurduğunu iddia etti.

Seyrek, şu an Diyarbakır İl Başkanlığı'na, genel merkez tarafından Muzaffer Sayın'ın tekrar atandığını belirterek, "Seçilmiş bir başkanı görevden alıp, mahkeme kararı ile kayyuma giden bir başkanın tekrar atanması siyasi ahlak açısından ne kadar doğrudur, bilmiyorum. Bunu partililerimin vicdanına bırakıyorum. Sayın Genel Başkanıma ise son derece güveniyorum, bütün söylemlerine de katılıyorum" dedi.