Başbakan Erdoğan'ın 'İkinci olursam giderim' açıklaması siyasette 'Kaybeden gitsin' tartışmasını yeniden alevlendirdi. Çiçeği burnunda DSP'li Mustafa Sarıgül, 'Baykal ikinciliği seviyor. Üçüncü olsa da da o koltuğunu bırakmaz' diye konuştu.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın “Seçimde partim ikinci olursa genel başkanlığı bırakırım” sözleri siyasette 'Kaybeden gitmeli' tartışmasını yeniden alevlendirdi. Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ise muhalefete göndermede bulunarak, “Kaybeden gitmeli, siyasette hücre yenilenmesi olmalı” dedi. MHP, Başbakan'ın sözlerini 'kaybın paniği' olarak yorumlarken, CHP ise, “Çağrının bir pratiği yok' diye değerlendirdi.
ÇITA YÜKSEK GELDİ

Dün DSP'ye katılan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ise Erdoğan'ın çağrısına destek verdi. Seçimlerde partisini hüsrana uğratan liderlerin çekilmesi gerektiğini belirten Sarıgül, “Baykal ikinci olmayı seviyor. 30 yıldır siyaset yapan parti lideri girdiği seçimlerde hep muhalefette kalıyorsa, bu konumunu sevdiğini gösterir. Baykal'ın hesabına göre CHP ancak 2059'da iktidara gelir' diye konuştu. Sarıgül, Başbakan Erdoğan'ın haklı olarak bu çıtayı hatırlattığını ancak muhalefet partilerinin gerçeklerden korktuğu için çağrıya kulak asmadığını kaydetti.

CHP YÜZDE 20'Yİ AŞAMAZSA BAYKAL İSTİFA ETMELİ

DSP Genel Başkan Yardımcısı DSP İstanbul Milletvekili Hasan Macit, başarısız olan liderin gitmesi durumunun siyaset için yeni bir açılım olabileceğini söyledi. Macit “CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, yüzde 21'in altında oy alırsa çekilmesi lazım. Böyle bir kriter kurulursa iyi olur” dedi.

MHP ÇITAYI BEĞENMEDİ

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Erdoğan'ın ortaya koyduğu yeni çıtayı beğenmedi. Vural, Başbakan'ın, oy oranı düşmesi durumunda mı, yoksa ikinci parti konumuna düşmesi durumunda mı istifa edeceğine açıklık getirmesini istedi.


Sarıgül seçime DSP ile girecek

DSP Parti Meclisi Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün partiye dönüş talebini kabul etti. DSP PM, Genel Başkan Zeki Sezer'in başkanlığında toplandı. Toplantıda, yerel seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu. PM toplantısında, Şişli Belediye Başkanı Sarıgül, DSP kurucularından ve eski MYK üyesi Halil Derici, eski DSP Genel Sekreter Yardımcısı Dursun Ali Sönmez ve eski milletvekili Prof. Dr. Gökhan Çapoğlu'nun partiye dönüş istekleri kabul edildi. Toplantıda, Masum Türker'in TÜRMOB Genel Başkanlığına seçilmesi nedeniyle boşalan Genel Sekreterliğe PM üyesi ve İstanbul Milletvekili Süleyman Yağız getirildi. DSP PM toplantısında, ayrıca, 2009'da yapılacak yerel seçimlere ilişkin adayların merkez yoklaması yöntemi ile belirlenmesi, adaylardan alınacak ücretlerin belirlenmesi konusunda da Başkanlık Kurulu'na yetki ve-rilmesi kararlaştırıldı. Mustafa Sarıgül 1999'da yapılan yerel seçimlerde de DSP'den aday olmuş ve Şişli Belediye Başkanı seçilmişti.