Yarın yapılacak 34. Olağan CHP İstanbul İl Kongresi Abdi İpekçi Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek. Saat 10.00’da başlayacak il kongresine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katılacak. Kongrede ilkler de yaşanacak. Salonun tümü konuklarla birlikte sigorta kapsamına alındı.CHP İstanbul il örgütünde başkanlık yarışı, mevcut başkan Oğuz Kaan Salıcı, İstanbul eski İl Başkanı Ali Özcan ve Prof. Dr. Semih Eryıldız arasında geçecek. Çarşaf liste olarak girilmesi beklenen genel kurulda 600 delege oy kullanacak. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da, “Adayı olmadığını, sandıktan çıkanın elini kaldıracağını” belirtmişti.

Hürriyet'in haberine göre, İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı partiyi dışa dönük mücadeleye hazırladığını belirterek “2014 İstanbul bizim adlı kampanyamız var. Seçimlere 2 yıl olmasına karşın hangi ilçeden hangi mahalleden neden oy alamadığımızın gerekçelerini araştırıyoruz. Seçim çalışmalarını son 90 güne değil, önümüzdeki 2 yıla yaydık. Çıtamız büyükşehiri almak” diye hedefini açıklarken Ali Özcan ise son dönemlerde partinin geleneğinde bulunmayan bazı anlayışların geliştiğine dikkat çekerek “Yirmiden fazla ilçe örgütünün görevden alındığı, ilçe başkanlarıyla kavgalı, belediye başkanlarıyla küs bir il yönetimi ile seçimlere gitmek CHP’nin kaderi olmamalıdır. Bu ülkenin Başbakanlık koltuğunda Kemal Kılıçdaroğlu’nu görmek istiyorsak, işe İstanbul’dan başlamak zorundayız” değerlendirmesi yaptı.

KONGREDE İLKLER YAŞANACAK
Kongrede ilkler de yaşanacak. CHP, İstanbul İl Kongresi için 11 bin kişilik Abdi İpekçi Spor Salonu’nu tercih etti. Yeni Türkü’nün konseriyle başlayacak kongreye yönelik hazırlıklar hızla tamamlanırken, salonun dışı da unutulmadı. Salonun tümünün konuklarla birlikte sigorta kapsamına alındığı kongreye ailece katılacak konukların çocukları için salonun dışında oyun parkı kuruldu. ‘Anneler Günü’ne denk gelen kongreye annelerin de katılabilmesini sağlamak amacıyla kurulan oyun parkında ‘oyun ablaları’ çocukları bekliyor olacak.

KAN VERME ÜNİTELERİ
CHP, kongre için anlamlı ve önemli bir etkinliğe daha imza attı. Yarın İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Kemik İliği Bankası’yla yapılan işbirliğiyle, salon dışında kan verme üniteleri kurulacak. Kongre boyunca lösemi hastalarına uygun kemik iliği bulunabilmesi için kan bağışı kampanyası sürdürülecek. Kongreye gelen konuklar dilerlerse, lösemi hastaları için kan vererek, bu anlamlı ve özel kampanyaya destek olabilecek.

KILIÇDAROĞLU KONGREYE KATILACAK
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gürsel Tekin’in genel başkan yardımcılığından istifa gerekçeleri arasında saydığı İstanbul İl Kongresi’ne katılma kararı aldı.
İstanbul milletvekili olduğu için kongre delegesi olan Kılıçdaroğlu, tarafsızlık mesajı olarak oy kullanmayacak. Mevcut il başkanı Oğuz Kaan Salıcı’ya karşı aday olan Ali Özcan’ı desteklediği ileri sürülen Gürsel Tekin de yakın çevresine, “Dışarıdan müdahaleye karşı çıkarken gidip oy kullanmak doğru olmaz. Dolayısıyla kongreye katılacağım ancak oy kullanmayı düşünmüyorum.

Üç adaya da başarılar dilerim” dedi. Kongrenin en önemli ayağı çarşaf liste/blok liste oylamasında yaşanacak. Kongre çarşaf liste olması halinde delegeler kurultay delegeliği için tüm adaylar arasından 170 ismi işaretleyecek. 170’den fazla ve 153’ten az ismin işaretlendiği pusulalar geçersiz sayılacak. Çarşaf liste olması halinde oy sayımının tamamlanmasının pazartesiye kalabileceği belirtiliyor. Kılıçdaroğlu ve Tekin bugün Kırşehir İl Kongresi’nde biraraya gelecek. Gürsel Tekin’in divan başkanı olması beklenen kongrede Kılıçdaroğlu bir konuşma yapacak.