Grev yasağı kanunu protesto etmek için toplanan ve bu gerekçeyle Türk Hava Yolları tarafından iş akitlerine son verilen kabin memurlarına CHP'den destek geldi. Havalimanına gelen CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, "Gerekirse çadır kurarsanız beraber yatacağız, hava soğuksa beraber üşüyeceğiz, sıcaksa beraber terleyeceğiz." dedi.

İşten atılan kabin memurlarına destek vermek için Atatürk Havalimanı'na gelen parti temsilcileri burada eylemcilerle konuştu. CHP İl Başkanı Salıcı, işten çıkarılan THY çalışanlarına her türlü desteği veremeye hazır olduklarını aktardı. Salıcı, ''Torba yasa içinde korsan taksilerle ilgili düzenleme itfaiye erlerinin haklarıyla birlikte aynı torbaya konarak, temel bir işçi hakkı olan grev hakkı engellendi. AKP milletvekilleri de Erdoğan'ın verdiği talimatla bu torba yasayı geçirdiler. Siz bugün buradasınız biz de buradayız. Sizin direnişiniz ne kadar sürerse CHP'nin desteği de o kadar büyük olacak." şeklinde konuştu.

12 Eylül rejiminin grev yasağı getiremediği hava yollarına bugün ileri demokrasi adı altında getirildiğini belirten Salıcı, "12 Eylül referandumunda sendika seçme hakkınız olacak 'evet deyin' dediler, sizi sendikasızlaştırmaya çalışıyorlar. Sizin grev hakkınızı almaya çalışıyorlar. Bunu da yemeyeceğiz. Korsan taksi ile ilgili yasayla yanı torbaya koyup korsan bir yasa getirdiler. Bu yasayı da sonuna kadar protesto edeceğiz. Sizin buradaki direnişin ve hak mücadeleniz ne kadar devam ederse CHP o güne kadar sizin yanınızda olacak. Size her türlü desteği veremeye hazırız. Çadır kurarsanız beraber yatacağız, hava soğuksa beraber üşüyeceğiz, sıcaksa beraber terleyeceğiz." ifadesini kullandı.

Salıcı konuşmasının ardından eylemcilere ve polislere karanfil verdi.