KOCAELİ (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, Türk-İş Kocaeli Şubesini ziyaret ederek, burada anayasa değişikliği teklifine neden "hayır" dediklerini anlattı.

Yarını inşa etmek için gençleri üretime ortak etmek gerektiğini ifade eden Böke, fiili başkanlığın 4 gençten birini işsiz bırakarak olumsuz bir tablo ortaya çıkardığını savundu.

Emeğin ortak sese dahil olabildiği hakiki bir demokrasiye ihtiyaç olduğunu kaydeden Böke, "Sizin sendikal haklarınızın devam edebilmesi, en önemlisi demokrasinin yaşayabilmesi için bu anayasa değişikliği teklifinin bir şekilde itirazla durdurulması gerekiyor." dedi.

Asgari ücretteki artışı yeterli bulmadıklarını belirten Böke, "Eğer yarın asgari ücretin hak edilen düzeye erişmesini istiyorsak, bunun siyaseten konuşulabilir bir mesele olmasını istiyorsak o zaman bu anayasa değişikliği teklifine hangi siyasal görüşte olursak olalım, hangi inançta olursak olalım, hangi kimlikte olursak olalım, bizler daha hakça yaşanan bir düzen için 'hayır' denmesi gerektiğini düşünüyoruz." şeklinde konuştu.

Daha sonra İzmit'teki esnafı ziyaret eden Böke, girdiği bir iş yerinde kendisine ikram edilen pişmaniyeden yedi.