CHP İstanbul Gençlik Örgütü, Şişli'deki DİSK Binası önünden toplanarak Mecidiyeköy Meydanı'na kadar sloganlarla yürüdü ve burada basın açıklaması yaptı.

CHP İstanbul Gençlik Örgütü, Pazar günü "Torba Yasayı" protesto etmek için Şişli'deki DİSK Binası önünden toplanarak Mecidiyeköy Meydanı'na kadar sloganlarla yürüdü ve burada basın açıklaması yaptı.

Mecidiyeköy Meydanı'nda basın açıklması okuyan gurup, basın ve kamuoyuna şu duyuruda bulundu;

Değerli Basın Emekçileri

Öncelikle 3 Şubat Perşembe Günü Ankara"da, OSTİM"de meydana gelen patlamalarda hayatını kaybeden emekçi kardeşlerimizi saygıyla anıyor; yakınlarına başsağlığı, yaralı emekçi kardeşlerimize acil şifa diliyoruz.

Bugün burada, CHP İstanbul Gençlik Örgütü ve onurlu emekçiler olarak ,ekmeğini emeğiyle kazanan tüm işçi kardeşlerimizi ve tüm toplumsal unsurları AKP hükümetinin Torba Yasasına karşı mücadeleye davet etmek için toplandık.

Bizler biliyoruz ki “ileri demokrasi” ancak ve ancak farklı düşünmenin,muhalefet etmenin doğal karşılandığı toplumlarda vuku bulabilir.8 yıldır ülkemize hükmedemeyen hükümet söz konusu hak arama mücadelesi olduğu zaman “ileri demokrasi”nin tüm nimetlerini halka sunmaktadır.

Hepimizin bildiği gibi; DİSK , KESK , TMMOB ve TTB gibi ilerici sendika ve meslek grupları kendilerine sorulmadan hazırlanan ve ilk günden beri karşı oldukları Torba Yasaya karşı eylem kararı aldılar ve TBMM"ne yürümeye çalıştılar. Her hak arama mücadelesinde olduğu gibi İleri demokrasi canavarı yine ortaya çıkmış ve kendi Meclisi"ne yürümek isteyen emekçiler coplanmış, biber gazına maruz bırakılmıştır.

Peki, Toplumun tüm unsurlarının muhalefet ettiği fakat AKP hükümetinin ısrarla Meclise getirdiği bu torbanın içinde neler var, Torba Yasa Meclisten geçerse ülkemizde neler değişecek?

1)Sosyal devletin vazgeçilmez gereği olan İşsizlik Fonu talan edilecek ve hazineye aktarılabilecek.

2) Hizmet alımı yöntemiyle taşeronlaşma yaygınlaşacak.

3)Kamu emekçileri “ihtiyaç fazlası personel” keyfi olarak 4/C"ye geçirilebilecek.

4) 16-18 yaş arasında çalışan yüz binlerce genç ortalama 85 TL daha az ücret alacak ve işe ilk girişlerde deneme süresi 2 aydan 4 aya çıkacaktır.

5) Stajyerlik uygulamasıyla ücretler düşürülecektir.

6) İşyeri denetimlerini iş müfettişlerinin yerine çalışma bakanlığının memurları yapacak ve böylece İşçi daha korumasız hale gelecektir.

Saydığımız bu maddelerin hayata geçirilmesi yıllar süren mücadelelerle kazanılmış hakların kaybedilmesi,zorla gasp edilmesi anlamına gelmektedir.Torba Yasa emekçinin sermaye tarafından daha fazla sömürülmesine imkan verecektir. Bu hak gaspını kabul etmek, hırsıza kapıyı açık bırakmaktır.

Biz CHP İstanbul Gençlik Örgütü olarak karşımızda bir polis devleti olduğunun ve hak arayanlara ne bedeller ödetildiğinin farkındayız.Fakat emek hırsızlarına karşı onurlu emekçi sınıfımızla dayanışma halinde olmaya devam edeceğiz.Bedel ödemekten korkmuyoruz.Buradan Ankara"ya AKP hükümetine sesleniyoruz, gençliğin ağzı TORBA değildir,büzülemeyecektir.Yaşadığımız her baskı ve şiddet bir dahaki direnişin habercisidir.

CHP İSTANBUL GENÇLİK ÖRGÜTÜ