CHP'nin seçimde beklentinin altında aldığı sonuç tartışma konusu olmaya devam ediyor. Konak, Karşıyaka, Karabağlar, Bornova, Buca, Bayraklı, Çiğli ve Menderes belediye başkanları, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'ndan yeterince destek alamadıklarını savundu. 
 
Söz konusu başkanlar, Büyükşehir'le yaşanan uyum problemi, proje onaylatmadaki sıkıntılar, yatırımlarda dengesizlik ve ilçe belediyelerin gelir kalemlerini azaltacak düzenleme sebebiyle Kocaoğlu'ndan toplu randevu talep etti. İlçelerine hizmet götürmede yaşadıkları sıkıntıları anlatmayı bekleyen başkanların randevusu, Kocaoğlu tarafından, "Ben sizi tek tek ziyaret edeceğim" denilerek kabul görmedi. Hayal kırıklığına uğrayan başkanlar, ardından yazılı olarak toplu randevu talep etti. Kocaoğlu ise belediyeleri tek tek ziyaret etme kararı aldı.
 
Türk Zabıta Teşkilatı'nın kuruluşunun 55. yıldönümü dolayısıyla zabıta personelini makamında kabul eden Aziz Kocaoğlu, gazetecilerin tartışmaya ilişkin sorularına muhatap oldu. Kendisinden toplu randevu istenmediğini belirterek, yaşamı boyunca dayatmalara karşı çıktığını söyledi. Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak'ın, "Büyükşehir'den sadece ilgi ve sevgi istiyoruz" sözünün hatırlatılması üzerine de şu ifadeleri kullandı: "Bilemiyorum nerede ayrım yaptık. Durak'la da benim bildiğim bir problemimiz yok. Bu arkadaşlar niye böyle bir tutum içine girdiler? Ben de bu işler başladığından beri, 'Acaba ne hata yaptık?' diye düşünüyorum. Belediye başkanlarımız ne zaman randevu isterse veriyoruz"
 
Kocaoğlu'na isyan bayrağı açan belediye başkanlarının, yaşadıkları sıkıntıları 10 madde halinde sıralayarak, genel merkeze de ilettiği öğrenildi. Krize el koymak için Genel Başkanı Yardımcısı Gürsel Tekin'in İzmir'e gelmesi bekleniyor. Bu arada CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun, durumu yerinde incelemek için iki müfettiş görevlendirdiği iddia ediliyor. (Zaman)