1 ileriEğitim-Bir-Sen Tokat Şubesi tarafından 26 Haziran Atatürk Kültür Sarayı'nda düzenlenen 'Demokratikleşme ve Devlet Yönetimi' konulu konferansa katılan Eski Mili Eğitim Bakanı Hasan Celal Güzel, AK Parti'nin kapatılması davası konusunda değerlendirmelerde bulundu. Güzel, "7 tane bürokrat çıkıyor, 70 milyonun reyini, 7 ay önce verdiği milyonlarca oyu çöp tenekesine gönderebiliyor. Siz de bunun adına demokrasi diyorsunuz öyle mi ? Bu olsa olsa bir avuç oligarşik bürokratın, despotun hakimiyetidir. Bundan başka bir şey değil. Ne yazık ki 100 senedir bu böyle" diye konuştu.

Güzel, konuşmasında Cumhuriyet Halk Partisi'ni (CHP) de ağır şekilde eleştirdi. "Şuanda benim iddiam odur ki, Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye'nin en büyük belasıdır" diyen Güzel, "Bugünlerde çok acınacak halleri var. Hakikaten hallerine baktıkça gülesim geliyor. Adam telefonunu kapatmayı unutmuş, ortaya çıkmış ona buna 'Watergate' diye bağırıyor. Siz kim, Watergate kim yani. Amerika'yı taklit edecekler ya. Sonunda acaba tekrar nasıl müdafaa edecekler bilemiyorum. Bence bir kaç hafta susma cezası verilse iyi olurdu" dedi.

DEMİREL'E AĞIR ELEŞTİRİLER

Konuşmasında 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'e de yüklenen Güzel, "Bir zamanlar Türkiye'nin en sevilen kişisinin, kendisini en sevilmeyen hale getirmesi ne yazık değil mi? Yarın Allah gecinden versin, vefat ettiği zaman arkasından bir avuç Ispartalı ile devlet erkanı yürüyecektir. Emin olun, başka hiç kimse değil. Niye biliyor musunuz, 2 defa şapkayı alıp gitti. 3.'sünde şapkayı alıp gitmemek için 28 Şubat'ta kafasına darbeci şapkası geçirdi ve darbecilere koltuk değnekliği yaptı" diye konuştu.

"Şimdi o başörtüsünden, imam hatipten elde ettiği iktidarı inkar ederek seneler sonra 84 yaşında CHP'li oluyor ve bizim başörtülü çocuklarımızı Suudi Arabistan çöllerine sürmeye kalkıyor" diye devam eden Güzel, "Böyle bir adama münafık demez de ne dersiniz ? Hala şuanda darbe tahrikçiliği yapıyor. Fırsatını bulur da 84 yaşında vampir gibi tekrar cumhurbaşkanı olur mu diye uğraşıyor. Tekrar fırsat arıyor" ifadelerini kullandı.

"AK PARTİ KAPATILIR"

AK Parti'nin kapatılması davası ile ilgili de konuşan Hasan Celal Güzel, şunları kaydetti:

"Bir laf var; 'Biz yargıya, mahkemeye saygılıyız' diye. Ben böyle mahkemeye saygılı değilim kardeşim. Mecbur muyum saygılı olmaya. 367 diye karar çıktı. 367 çıkmadan önce gazetelerde hiç kimse o işin hukuki tarafından bahsetmiyordu ki. Gazetelerin manşeti '9 üyeyi Ahmet Necdet Sezer atamış, 2 üyeyi Turgut Özal atamış, 9'a 2 çıkar'. Hakikaten öyle oldu 9'a 2 çıktı. Şimdi ben AK Parti'de kapatılır diyorum. Yani kapatılmasını istediğimden mi, asla. Ama mal meydanda."  (iha)