CHP Aydın İl Başkanı Tunç Aytur, Eğitim Sekreteri Metin Akyol ve Kuşadası ilçe örgütü Gençlik ve Çalışma Grubu temsilcisi Zihni Kaymalı'nın konuşmacı olarak katıldığı seminerin sunuş konuşmasını ise CHP Kuşadası ilçe Başkanı M. Esat Altüngün yaptı.
CHP Kuşadası ilçe Lokalinde gerçekleştirilen ve “ Laiklik” konusunun ele alındığı eğitim seminerinde güncel tartışma konusu olan türbanla ilgili görüşler ortaya konuldu. CHP Aydın İl Başkanı Tunç Aytur, türbanın siyasal simge olduğunu iler sürerek, bu konudaki görüşlerini aktardı.
Daha sonra konuşan CHP Aydın İl Eğitim Sekreteri Metin Akyol ise ortada büyük ilginçlikler bulunduğunu belirtti.Akyol, son zamanlarda yananları ortaya koyarak dinleyicilerden kendilerinin bir denklem kurmasını istedi.
CHP Eğitim seminerinin son bölümünde ise katılımcılar partililerden gelen soruları cevaplandırdı. Partililerden gelen soruları açıklıkla cevaplayan CHP Aydın İl Başkanı Tunç Aytur, parti içinde birlik ve beraberliğin önemine değinerek “Bu konuda son derece hassas davranıyoruz. Bizim için birlik ve beraberlik son derece önemli. Aynı hassasiyeti tüm partililer göstermeli” diye konuştu.