CHP’de üye liste çizelgeleri ilçe başkanlıklarında askıya çıktı. Haziran ayında alınan bu kararın ardından kongre hazırlıkları ve parti içi yarış da başladı. Sırasıyla mahalle, ilçe ve il delegelerinin seçileceği süreç, Aralık ayında, kurultayda parti genel başkanı seçimiyle son bulacak. Aydın Efeler ilçesinde CHP’ye kayıtlı 7 bin 347 üye için aynı zamanda listelere itiraz süreci başlayacak. İtirazlar sadece ilçe başkanlığına yapılabilecek. Aydın CHP ilçe teşkilatlarında üye listeleri, 28 Temmuz Salı günü saat 10.00’da askıya çıkarken, 3 Ağustos günü saat 18.00’de indirilecek.
“EFELER OLARAK BAŞARILI BİR YÖNETİME SAHİBİZ”
İki yıllık başkanlığı sürecinde 2 bin 500 yeni üyeyi partiye kazandırarak birçok başarıya imza attıklarını dikkat çeken CHP Efeler İlçe Başkanı Bayram İnci, “Delegelik büyük bir sorumluluğu gerektiriyor. Partiye yön verecek insanların doğru bir şekilde seçilmesi gerekiyor ve CHP bu konuda kendini ispatlamış durumdadır. Birlik beraberli içinde ilçe kongrelerimizi yapacağız. Partinin dinamik yapısını ilçe örgütlerinden geçer. Partiyi daha iyi yerlere taşıyabilmek ve üye artışını sağlayabilmek için delegelere önemli görevler düşüyor. Seçimlerde iiyi bir şekilde çalışıp CHP’yi yerelde ve genelde iktidara taşıma yönünde katkı koyacak birleştirici ve uyumlu yönetimlerin seçilmesi açısından ilçe kongreleri ve ilçe örgütleri çok önemlidir. Biz zaten gücümüzü ispat ettik ve benim dönemimde 2 bin 500 üye kaydettik. 2 yılda 3 büyük seçime girdik. Büyükşehir ve Efeler’de partimiz iktidar oldu. Genel seçimlerde oy oranımızı 12 bin arttırarak Aydın genelinde yüzde 40’lık bir başarı sağladık. Yaptığımız çalışmalarla 3 olan milletvekili sayımızı 4’e çıkardık. Cumhurbaşkanlığı seçiminde de yüzde 56 oy oranında büyük katkımız var. Gençlik, kadın kolları ve tüm ilçe örgütü olarak başarılı bir yönetime sahibiz. Daha başarılı olmak için de örgütümüzün verdiği görevi yapmaya hazırız” dedi.
CHP’DE KONGRE SÜRECİ ŞU ŞEKİLDE İŞLEYECEK
28 Temmuz Salı günü saat 10.00’da asılan listeler, 3 Ağustos saat 18.00’e kadar askıda kalacak. Çıkan listelere herhangi bir konuda itirazı olanlar, listelerin asılı kaldığı süre boyunca yani 28 Temmuz-3 Ağustos tarihleri arasında CHP İlçe Başkanlıkları’na veya CHP İl yönetimine itirazda bulunabilecek. İtiraz edecek kişilerin ilçe yönetimine veya il yönetimine itirazda bulunma hakkı var, ancak kayıtlı oldukları ilçelere başvurulması öneriliyor. İlçeye yapılan itirazlar, 5 Ağustos tarihinde CHP İlçe Yönetim Kurulları tarafından yapılacak toplantılarda görüşülecek ve karara bağlanacak. Alınan kararlar CHP Kocaeli İl Başkanlığı’na iletilecek. İlçelerden çıkan itiraz kararlarına karşı çıkanlar, CHP İl Başkanlığı’na dilekçe vererek itirazda bulunabilecek. CHP İl Başkanlığı’na yapılan itirazlar, 7 Ağustos’ta yapılacak olan yönetim kurulu toplantısında görüşülecek. Görüşmelerin ardından alınan kararlar açıklanacak. CHP İl Başkanlığı, 12 Ağustos tarihinde yapacağı toplantıda gelen itirazların değerlendirmelerini ve ilçelerden gelen kararları tekrardan görüşecek ve kesin listeleri yayınlayacak. 15 Ağustos Cumartesi tarihinde mahalle delegelerinin seçimleri yapılacak ve 6 Eylül Pazar günü tamamlanacak. 28 Eylül Pazar günü, ilçe delege seçimleri yapılacak ve 25 Ekim Pazar günü sona erecek. 11 Kasım Çarşamba günü il delege seçimleri yapılacak ve 29 Kasım Pazar günü sona erecek. Mahalle, ilçe ve il delegelerinin seçiminin ardından son olarak Ankara’da bulunan genel merkezde Aralık ayı içerisinde yapılacak olan 35. olağan kurultayın tam tarihi belirlenecek.