Kuşadası"nda CHP ile DSP arasında yaşanan istifa tartışmalarına CHP Kuşadası İlçe Örgütü sert bir açıklamayla karşılık verdi. CHP Kuşadası İlçe Örgütü, daha önce DYP"den istifa eden Engin Berberoğlu"nun DSP"ye geçerek belediye başkan adayı olarak açıklanmasından sonra gündeme gelen “CHP"den istifa eden yüzlerce kişi DSP"ye üye oluyor” şeklindeki iddiaların doğru olmadığını ve hiçbir şekilde gerçeği yansıtmadığını belirten bir bildiri yayınladı.
CHP Kuşadası İlçe Başkanı Esat Altungün imzasıyla yayınlanan açıklamada, Engin Berberoğlu"nun DSP"ye geçişiyle birlikte CHP"den yüzlerce istifa olduğu şeklindeki söylemin kasıtlı olarak yayılmaya ve kamuoyunun yanıltılmaya çalışıldığı belirtildi. Berberoğlu"nun DSP"ye üye olup belediye başkan adayı olarak açıklanmasından sonra CHP"nin mevcut 3 bin üyesinden sadece 65 kişinin istifa ettiğinin altı çizilen açıklamada, ayrıca söz konusu istifalarda herhangi bir gerekçe gösterilmediği ve yalnızca 26 istifanın tüzüğe uygun yapıldığı kaydedildi.
“Engin Berberoğlu"nun geçmişte yaptığı ve bugün yapmakta olduğu manevraların merkezinde hep kendisi olmuştur” denilen açıklamada, Engin Berberoğlu"nun her seçime ayrı partiden girdiği hatırlatılarak, “Görüldüğü gibi, birkaç dönemdir değişik partilerden seçime giren Engin Berberoğlu"nun kerametin kendinde olmadığını anlaması ve Kuşadası siyasetinden çekilmesi lazımdır” şeklinde ifadelere yer verildi.
Berberoğlu"nun 2004 yerel seçimlerinde CHP"den istifa ettiğine ve apar topar DYP"ye geçerek bugün olduğu gibi CHP"ye karşı tutarsız söylemlerle intikam peşinde koştuğuna dikkat çekilen açıklamada ayrıca şu görüşlere yer verildi: “DSP"ye 5 kişi kaydettirene şemsiye-şezlong veya tezgah yeri vererek seçim kazanacağını sananlar ya da geçen seçim olduğu gibi CHP"ye zarar vererek CHP iktidarını engellemeye çalışanlar en güzel cevabı sandıkta alacaklar. Yerel seçim çalışmalarına tüm partilerden önce başlayan CHP"nin yerel iktidar yürüyüşü devam etmektedir. Bu yürüyüşü kendinden başkasını düşünmeyenler dahil hiçbir güç engelleyemeyecektir. Şunu bilmelisiniz ki; şemsiye-şezlong yeri, tezgah yeri, hatta gökteki yıldızları vaat etseniz de CHP"yi iktidar hedefinden döndüremeyeceksiniz. Biz laf ve dedikodu değil hizmet üreteceğiz. İlkeli, şeffaf, makul ve uzlaşmacı siyaset yapacağız. Kısır çekişmelerin içerisinde olmayacağız. Kamuoyuna yaptığımız bu açıklama, kasıtlı olarak yayılan bir söyleme ilk ve son yanıtımızdır”.