CHP Denizli İl Başkanı Himmet Yavaş, İlhan Cihaner'in Denizli'den milletvekili adaylığı için "Örgüte sorduk. Onlar da memnuniyetle karşıladı." diyen Kılıçdaroğlu'nu yalanladı. Bu konuda kendilerine danışılmadığını belirten Yavaş, bazı partililerin kontenjan adaylığı talepleri için genel merkeze gittiklerini, Cihaner'in adaylığını orada öğrendiklerini kaydetti.
 
Ergenekon sanığı İlhan Cihaner'in Denizli'den milletvekili adaylığı için "Örgüte de sorduk. Memnuniyetle karşılandı." diyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yalanlama geldi. CHP Denizli İl Başkanı Himmet Yavaş, Cihaner'in adaylığının kendisine danışılmadığını söyledi. 
 
Yavaş, yaşanan süreci şöyle özetledi: "Ön seçim sonucunda bizim sıralamamız uygundu. Denizli halkı kabullenmişti ama genel merkez de 2. sırada kontenjan kullanacağını söylemişti. Kontenjan kullanmaması için çaba sarf ettik. Buna rağmen YSK 'hayır' dedi. Ön seçim yaptığımız için kontenjanda kullanılacak isim istedi." 
 
CHP lideri Kılıçdaroğlu, Cihaner'in adaylığının belli olduğu gün Star Haber Grup Başkanı Uğur Dündar'a yaptığı açıkamada "Zaten örgüte de sorduk biz İlhan Bey olabilir mi diye, onlar da memnuniyetle karşıladı." demişti. Ancak İl Başkanı Himmet Yavaş Cihaner'in adaylığının teşkilata danışılmadığını belirtti. Dün konuya ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulunan Yavaş, "Sizi genel merkezden aradıklarında kiminle görüştünüz? Size danışıldığına dair ajanslar haber geçti." sorusuna şu karşılığı verdi: "Genel merkezden arama olayı yok. Başından beri sayın ilçe başkanımızla bu işin takipçisiydik. Sonuçta hem tabanımızın hem de kayıtlı partililerimizin, gönül dostlarımızın talepleri vardı. Onları iletmek üzere sayın ilçe başkanımızla beraber oraya gittik. Orada öğrendik olayı." 
 
İl Başkanı Yavaş, bu aşamadan sonra yapacak bir şey olmadığını ifade ederken Cihaner'in adaylığını memnuniyetle karşıladıklarını vurguladı ve ekledi: "Bir başkasının gelmesindense İlhan Cihaner'in gelmesi bizleri çok mutlu etmiştir." 
 
İlhan Cihaner'in adaylığıyla birlikte 3. sıradan 4. sıraya kaydırılan eski Denizli Baro Başkanı Adli Demir ise Yüksek Seçim Kurulu'nu (YSK) suçladı. Demir, YSK'nın hukuk garabeti bir kararla partilerin aday listelerine müdahil olduğunu savundu. Kararın oy çokluğu ile alındığını hatırlatan Demir, sonucun hukuk ve demokrasi ilkeleri açısından kabul edilebilir olmadığını söyledi. Adli Demir, YSK'nın kararına itiraz ettiklerini ancak Kurul'dan 'karar düzeltme taleplerine bakılamayacağı" cevabını aldıklarını aktardı. Demir, "Sonuç olarak Denizli, Gaziantep ve Çorum illerinde kontenjan tespit etme, YSK'nın hukuk dışı ve demokrasiyi çiğneyen kararıyla zorunlu hale geldi." ifadelerini kullandı. Bu arada Denizli'de Adalet Platformu üyesi Süleyman Kılıç da, Cihaner'in adaylığının iptali için YSK'Ya başvuruda bulundu.