Ortakent Yahşi beldesindeki bir işyerinde düzenlenen basın toplantısında konuşan CHP üyesi Nurol Köse, Bodrum'da 21 Ocak'ta delege seçimleri yapılacağını söyledi. Delege seçimleri için belde binasında asılan listelere baktığında kendi ismini göremediğini anlatan Köse, ''Konuyu araştırmak için Ankara'yı, genel merkezi aradım. Haberim olmadan partiden istifa etmem için adıma dilekçe yazılıp imza atılmış'' diye konuştu.

Yaklaşık 10 yıldır CHP üyesi olduğunu ifade eden Çelebi Güldaş ise ''Benim adıma evrak hazırlanmış, altına imza atılmış ve Ankara'ya gönderilmiş. Ben istifa etmedim'' dedi.

CHP üyesi Ümmühan Yürük ise konuyla ilgili Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduğunu söyledi. Olayı öğrenince büyük üzüntü duyduğunu ifade eden Yürük, ''Benim haberim yok. Dilekçe yazılarak istifa ettirilmişim'' ifadesini kullandı.

-CHP Muğla İl Başkanı Ülkü-

CHP Muğla İl Başkanı Murat Tevfik Ülkü ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, suç duyurusundan haberi olduğunu ifade etti. Konuyu araştırdığını belirten Ülkü, şunları kaydetti:

''Bodrum İlçe Başkanımızla görüştüm. Onun da bilgisi yok. Bu istifalar posta yoluyla partimize gönderilmiş. Buna göre ilçe yönetimimiz de işlem yapmış. Burada, varsa eğer, resmi belgede sahteciliği kimin yaptığı belli değil.

Bu konunun incelenmesi için işlemlere başladık. Yalnız burada ilginç bir durum var. Biliyorsunuz üyelik itiraz süresi 17-24 Aralık tarihleri arasındaydı. Bu arkadaşlar o zaman neden bakmamışlar isimlerine. Bunda kasıt aramaya başladım. Partimi zor durumlara düşüren hareketler bunlar. Bunun sıkıntısını çekiyorum.''

Bu arada CHP Bodrum İlçe Başkanlığı hakkında, ''resmi belgede sahtecilik'' ve ''bilerek isteyerek görevi kötüye kullanma'' iddiasıyla suç duyurusunda bulunulduğu öğrenildi.