CHP Genel Merkezi'nde, Genel Sekreter Yardımcıları Mesut Değer ile Algan Hacaloğlu'nun sekreterinin odasında kamuoyunda 'böcek' olarak ifade edilen dinlenme cihazı bulundu.

CHP Genel Merkezi'nde, CHP Genel Sekreter Yardımcıları Mesut Değer ile Algan Hacaloğlu'nun sekreteri Pınar Türker'in odasında kamuoyunda 'böcek' olarak tarif edilen dinlenme cihazı bulundu. Dinleme cihazlarının CHP içinden mi yoksa dışarıdan mı geldiği tespit edilemedi.
Dinlenme cihazları 3 gün önce temizlik işçileri tarafından bulundu ve yönetime haber verildi. Bulunan cihazlar tespit için emniyet yetkililerine teslim edildi. Emniyet yetkileri tarafından yapılan araştırma bu aletlerin dinlenme cihazı olduğu kesinleşti. Bu bilgiler kesinleştikten sonra CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a da bilgi verildi.

ŞİKAYETTE BULUNULMADI

Olayla ilgili CHP Genel Saymanı Mustafa Özyürek, basın mensuplarına kısa bir bilgi verdi. Özyürek, yakalanan dinlenme cihazlarının emniyet yetkililerine verildiğini açıklarken, odasında dinlenme cihazı bulunan MYK üyelerinin ismini açıklamadı. Uzmanların "böcek" olarak tabir ettikleri dinleme cihazıyla ilgili polise herhangi şikayette bulunmadıklarını kaydeden Özyürek, "CHP'nin kimseden gizleyecek bir şeyi yok ama habersiz, izinsiz dinleme, insan haklarına aykırı, haberleşme özgürlüğüne aykırı bir harekettir. Hükümet bu yasadışı dinlemeyi önleyebilir ve önlemelidir" dedi.

Özyürek, Önder Sav'ın dinlendiği iddialarının ardından bu tip aramaların yapıldığını da söyledi.