Önce aynaya bak. Temizleyecek çok şeyin var. Belediyelerindeki pislikleri takip et, daha neler çıkacak ortaya. Sen çıkarmazsan bu ülkenin kurumları çıkaracak" dedi.
 
Başbakan Tayyip Erdoğan, İstanbul-Şile bölünmüş yol açılış törenine katıldı. Erdoğan, bölünmüş yolun, Şile'ye, İstanbul'a ve Türkiye'ye hayırlı olmasını diledi.
 
Açılışa; Erdoğan'nı yanı sıra Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İl Başkanı Aziz Babuşcu ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Açılış töreninde konuşan Başbakan Erdoğan, vatandaşların Kadir gecesini ve Ramazan bayramlarını kutladı. AK Parti olarak 9 yıl önce "Yol medeniyettir, su medeniyettir" sloganıyla yola çıktıklarını ve 15 bin kilometre bölünmüş yol sözü verdiklerini hatırlattı. Muhalefetin, "Kaynağı nereden bulacaksınız?" diyerek kendileriyle alay ettiğini söyleyen Erdoğan, "Kendilerine 'kaynak Türkiye' dedik. Kendilerine 'kaynak Tayyiptir' demedik. Türkiye dedik. Çünkü biz Türkiye'ye inanıyoruz. Biz bu vatan topraklarının kaynaklarına inanıyoruz" diye konuştu.
 
YOLSUZLUKLARI KALDIRDIK
 
"Yolsuzlukları, yasakları kaldıracağız ve yoksullukla mücadele edeceğiz" diyerek yola çıktıklarını aktaran Erdoğan, bunda büyük oranda başarılı olduklarını dile getirdi. Erdoğan, Yüzde 100 demesem bile çok başarılı olduk. O başarıdır ki bizi buralara getirdi. Bizi IMF'ye muhtaç olmaktan kurtardı. O başarıdır ki bizi 23,5 milyar dolar borçla devraldığımız IMF borcunu 4 milyar dolara düşürdü, 27,5 milyar olar Merkez Bankası döviz rezerviyle teslim aldığımız Türkiye'yi şu anda 96 milyar dolara ulaştırdık" dedi.
 
AYNAYA DAHA DİKKATLİ BAK
 
Konuşmasında, CHP Ankara İl Başkanı Tarık Şengül'ün istifa ederken dile getirdiği rant iddialarına da değinen Başbakan Erdoğan, AK Parti'nin muhalefet gibi laf değil icraat yaptığını söyledi. Erdoğan, şöyle devam etti: "Biz ana muhalefetin, diğerlerinin yaptığı gibi bu işin lafını yapmıyoruz. Bu işin icraatını yapıyoruz. İşte kendi içlerinde birbirlerine girmişler. Bir il başkanını atıyor, arkasından bakıyorsunuz '300 milyon dolarlık bir yolsuzluk ortaya çıktı' diye istifa ediyor. İstifa ettikten sonra karışıyorlar birbirine. Onun üzerinden de diyor ki; 'Bizim partimiz temiz partidir. AK Parti gibi yolsuzluklara karışmış bir parti değildir'. Önce sen bir defa aynaya daha dikkatli bak. Senin daha temizleyecek çok şeyin var. Benim milletim sana iktidar diye bir şey vermez o ayrı mesele de belediyelerindeki pislikleri bir takip et, onları bir temizle. Bak neler dönüyor, hepsi ortada. Daha neler olacak, neler çıkacak ortaya bunları da göreceksin. Sen çıkarmazsan bilesin ki bu ülkenin kurumları bunları çıkarıyor ve çıkaracak.'
 
Onlar lafını etti biz demir ağlarla örüyoruz
 
Açılışını kendisinin gerçekleştirdiği Ankara-Konya yüksek hızlı tren hattını hatırlatan Erdoğan, eskiden 10,5 saat olan Ankara-Konya arasının 1,5 saate kadar düştüğünü aktardı. Yapılanın Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak olduğunu belirten Erdoğan, aynı şekilde Ankara-Eskişehir, Eskişehir-İstanbul hatlarının da süratle tamamlanacağını ifade etti. Cumhuriyet'in 10. Yılı için bestelenen 10. Yıl Marşı'nda "Demir ağlarla ördük" dediğini hatırlatan Erdoğan, Atatürk'ün hedef olarak bunu gösterdiğini söyledi. Bu marşı sürekli söyleyenlerin Türkiye'ye bu anlamda hiçbir katkı sunmadığını ifade eden Erdoğan, "Bu marşı okuyanlar acaba kaç km demir ağ ördüler bu ülkeye.
 
Kaç km? Hikaye hikaye bir şey yok. Ama biz örüyoruz. Biz lafını etmiyoruz, örüyoruz. Örmeye devam edeceğiz. Bu ideallerimizi bu büyük projelerimizi gerçekleştirerek yola devam ediyoruz" ifadelerini kullandı. Başbakan Erdoğan, bu idealleri, bu büyük projeleri gerçekleştirerek yola devam ettiklerini belirterek, 'Şile'de de şimdi böyle bir heyecanı paylaşmaktan dolayı mutluyuz' dedi.
 
Türkiye'nin damgasını vuracağız
 
Başbakan Erdoğan, Somali'ye gittiklerini, yerinde inceleme yaptıklarını, oraya yönelik adımları da attıklarını belirterek, 'Yoğun bir şekilde orada alt yapı, üst yapı noktasında da Türkiye'nin damgasını vuracağız, Türk'ün, Türk milletinin damgasını vuracağız' dedi. Diyanet İşleri Başkanlığı, TİKA, Kızılay, sivil toplum örgütlerinin el ele vererek, Somali'de olduğunu anlatan Erdoğan, Somali Büyükelçiliği'nin de süratle açılacağını ve büyükelçi ataması yapılacağını belirtti. Erdoğan, Türkiye'nin Somali'de, Afrika'da attığı adımlar noktasında örnek bir ülke olacağını kaydetti.
 
yenişafak