Pazar günü meydana gelen yağışla Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nin felç olduğunu iddia eden Kalınomuz, binayı inşa eden TOKİ’ye suçlamalarda bulundu. TOKİ’nin geçmişte fakir-fukarayı ev sahibi yapmak amacıyla kurulduğunu ifade eden Kalınomuz, “TOKİ, torba yasası ile Kamu İhale Kurumu’nun kanunundan çıkartıldı. TOKİ denetlenemez hale getirildi. Bin 900 bina yapan TOKİ’yi 17 müşavir firma kontrol ediyor, ancak denetleyemiyor” dedi.

TOKİ’ye en düşük fiyat verenin ihale aldığını ifade eden Kalınomuz şunları söyledi: “TOKİ’nin yaptığı bina 375 gün sonra, 20 dakikalık yağışla neredeyse yerle bir olacak duruma geliyor. Bu olayla devletin taşeronu, hükümetin kurulu haline gelen TOKİ’nin ne olduğu ortaya çıkıyor. Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi yapılacağı zaman dönemin Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş dahi karşı çıkmıştı. Ancak bir şekilde yine binayı yaptılar”.

150 insanın yağışın ardından hastaneden tahliye edildiğini ifade eden Kalınomuz sözlerine şöyle devam etti: “5 milyon TL’lik zarar mevcut. Bu bedeli kim ödeyecek? Maddi zararın yanında insanların psikolojisi ne olacak? Sırf sevk edilen hastaların yoğunluğu yüzünden ADÜ Hastanesi’nin acil servisi kilitlendi. Bu durumu Aydın halkına ve kamuoyuna arz ediyoruz”

Yarın sabah CHP , Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nin kapatılması ve zarara uğraması nedeni ile ilgili olarak Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunacaklarını kaydeden Kalınomuz sözlerini şöyle tamamladı: “Doktor bir hata yaparsa bir kişi ölür. Mühendis veya TOKİ hata yaparsa binlerce kişi ölür”

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png