CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, basına intikal eden haberlerde "Suudi Arabistan Kralı’nın Türkiye’ye 10 milyar dolar bağışta bulunduğunun" bildirilmekte olduğunu belirterek, “Bu bağışın Kral’ın İstanbul Sevda Tepesi’nde aldığı mülkün imar durumu ile ilgisi var mıdır?” diye sordu.

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, TBMM Başkanlığı’na, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.
“Basına intikal eden haberlerde Suudi Arabistan Kralı'nın Türkiye’ye 10 milyar dolar bağışta bulunduğu bildirilmektedir” diyen Genç, “Bu bağış devlet mi yoksa herhangi bir kurum ve kişiye mi yapılmıştır? İsmini açıklar mısınız? Bu bağış şartlı mıdır? Şartlı ise şartları nelerdir?” diye sordu.

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, “Sayın Çevre ve Şehircilik Bakanı ‘Şimdi, Suudi devleti yeni bir yardım yapabilecek’ dediğine göre, gönderilen 10 milyar ABD doları Suriye savaşının ön ödemesi midir? (Kaporası mıdır?)” diye sordu.

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, TBMM Başkanlığı’na, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.
Uluslar arası basın kuruluşlarının kaynakta yazarak Türkiye’den Suriyeli muhaliflere silah ve lojistik yardım sağlandığını yazdığını belirten Atıcı, “Bu yardımın ABD’li ajanlar aracılığı ile yürütüldüğü ve finansmanının da Suudi Arabistan ve körfez ülkelerince karşılandığı yazmaktadır. Bu sırada Çevre ve Şehircilik Bakanı Suudi Arabistan Kralı’nın ülkemize 10 milyar ABD doları hibe ettiğini ve daha da edeceğini söylemiştir” dedi.
“Bugüne kadar, devletin hesaplarında vergi dışı gelirler kalemlerinde ‘hibe’ adı altında böyle bir gelir kalemine rastlanmadığına göre bu para ne için hibe edilmiştir?” diyen Atıcı, Başbakan’a şu soruları yöneltti:
“Tarif edilen hibe para nerededir? Suriyeli milislere kullanılmak üzere örtülü ödeneğe aktarıldığı doğru mudur? Söz konusu para hangi yolla ülkemize sokulmuştur? Bankacılık yolu ile mi yoksa kamyon, uçak gibi fiziki yollarla mı? Sayın Çevre ve Şehircilik Bakanı ‘Şimdi, Suudi devleti yeni bir yardım yapabilecek’ dediğine göre, gönderilen 10 milyar ABD doları Suriye savaşının ön ödemesi midir? (Kaporası mıdır?) Böyle bir para henüz gelmedi ise hibe için herhangi bir görüşme veya girişim yapılmış mıdır? Suudi Kralına ait İstanbul’daki Sevda Tepesi’ne 26 yıldır imar izni çıkmazken son günlerde bu konuda izin vermek üzere önemli adımlar atıldığı dikkati çekmektedir. İmar izni için herhangi bir bağış olmuş mudur? Bu konuda Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK)’nu görevlendirmeyi düşünüyor musunuz?”