Bağımsız Avrupa güvenlik testi organizasyonu olan Euro NCAP, her segmentte 2011 yılının güvenlikte en iyi otomobillerini açıkladı. Yeni Chevrolet Aveo, 5 yıldız alan pekçok modeli geride bırakarak segmentinde "Sınıfının En Güvenli Otomobili" seçildi.

10 Şubat 2012, İstanbul – Euro NCAP güvenlik testlerinden rekor puanla 5 yıldız alan Yeni Chevrolet Aveo, Çocuk Güvenliğinde “bir numara” olmasının ardından; Euro NCAP tarafından 2011 yılında kendi segmentinde "Sınıfının En Güvenli Otomobili" seçildi. Euro NCAP’in güvenlik kapsamı genişletilip, zorlaştırılan testlerden 5 yıldıza sahip olan pek çok modeli geride bırakarak Euro NCAP tarafından birinciliğe layık görülen Yeni Aveo güvenlik konusundaki başarısını ve iddiasını bir kez daha ispatlamış oldu.

Geliştirilmiş yol tutuş ve sessiz sürüş özellikleri ile donatılmış yeni Aveo Hatchback ve Sedan modelleri; üstün güvenlik özellikleri ile çarpıcı tasarım ayrıntılarını bir araya getiriyor. Benzinli ve dizel motor seçenekleri ile verimli yakıt kullanımı sunan Chevrolet yeni Aveo modelleri ile, son derece rekabetçi olan küçük otomobil pazarında yakalanan başarı çıtasını yükseltiyor.

Chevrolet Türkiye Genel Müdürü Tolga Atmaca konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Chevrolet olarak geliştirdiğimiz bütün ürünlerde güvenlik, en önemli önceliklerimiz arasında yer almaktadır. 2011 yılında pazara sunduğumuz Chevrolet yeni Aveo zorlu Euro NCAP kriterlerini başarıyla geçerek, güvenlik alanında kendini 5 yıldızla ödüllendirdi. Chevrolet Aveo’nun özellikle yetişkin ve çocuk güvenliği alanındaki üstünlüğünü kanıtlamasından sonra EuroNCAP tarafından segmentinin en güvenli otomobili seçilmesinden dolayı gurur duyuyoruz.” dedi.

En üstün güvenlik özellikleri tüm Chevrolet yeni Aveo modellerinde standart olarak sunuluyor. Tüm modellerde 8 hava yastığı (sürücü, yolcu, yan ve perde hava yastıkları), Elektronik Stabilite Kontrol Programı (ESC), Yokuşta Kalkış Desteği, ABS+EBD Destekli Fren Sistemi, Elektronik Çekiş Kontrolü (TC), Hız Sabitleme Özelliği, ISOFIX çocuk koltuğu bağlantı sistemleri ve yolunuzu aydınlatması için belirlenen bir süre boyunca açık kalabilen follow-me-home (eve kadar takip et) far sistemi de standart olarak sunuluyor. Üstelik yeni Chevrolet Aveo, yekpare şasi yapısı ile sınıfının en sağlam gövde yapısına sahip otomobili olma özelliğini taşıyor.