İngiltere'nin eski Başbakanı Tony Blair'in eşi Cherie Blair, kız kardeşi Lauren Booth'un Müslüman olmasıyla ilgili, "Bu onun tercihi" açıklamasında bulundu.

Cherie Blair'in İspanyol El Pais gazetesine yaptığı açıklama, İngiliz basınında geniş yer buldu.

Gazeteye demecinde Müslüman kadınların başörtüsü takmasını savunan ve başörtülü kadınların "tehdit" olarak görülmesine karşı çıkan Cherie Blair, başörtülü kadınların kendileriyle ilgili kararlar alamadıklarını ve özgür olamadıklarını düşünmenin yanlış olduğunu belirtti.

Blair, şunları kaydetti:

"Başörtülü kadınları tehdit olarak görüyoruz. Eğer inançlarından dolayı böyle giyiniyorlarsa, bunu tehdit olarak algılamamalıyız. Müslümanlığın, kadınların başlarını kapasalar da açık bir din olduğunu anlatmaya çalışıyorum."

Kız kardeşinin Müslümanlığa geçmesiyle ilgili ne düşündüğünün sorulması üzerine ise Cherie Blair, "Bu onun tercihi" ifadesini kullandı.

İngiliz basını, Cherie Blair'in Müslümanlıkla ilgili görüşlerinin kardeşinin Müslüman olmasının ardından değiştiğine dikkati çekti.

Cherie Blair'in kardeşi Lauren Booth'un Müslümanlığa geçtiği, geçen ay sonunda basına yansımıştı. 43 yaşındaki gazeteci ve yayıncı Booth, yaklaşık 2 ay önce, Fatima El Masume'nin İran'ın Kum şehrindeki türbesini ziyaret ettikten sonra Müslüman olmaya karar verdiğini açıklamıştı.

Domuz eti yemediğini, başını örttüğünü, her gün Kuran-ı Kerim okuduğunu ve içki içmediğini söyleyen Booth, çarşaf giyip giymeyeceği konusunda ise "Ruhani yolculuğumun beni nereye götüreceğini kim bilebilir ki" demişti.

Lauren Booth, İran'ın İngilizce yayın yapan haber kanalı Press TV için çalışıyor.

A.A.