Modacı Hakan Akkaya uyuşturucu madde temin etmek suçundan 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme hükmün açıklanmasının 5 yıl süreyle geri bırakılmasına karar verdi. Akkaya 5 yıl süreyle benzer bir suç işlemezse hakkındaki dava düşecek. 

"Uyuşturucu madde ticareti yapmak ve temin etmek" suçlamasıyla Modacı Hakan Akkaya'nın da aralarında bulunduğu 11 sanıklı davada mahkeme kararını açıkladı. İstanbul 19. Ağır Ceza mahkemesinde görülen karar duruşmasında 6 tutuklu sanığın yanı sıra Akkaya'nın da aralarında bulunduğu 5 tutuksuz sanık hazır bulundu.

Son sözleri sorulan 6 tutuklu sanık uzun süredir tutuklu oldukları belirterek, tahliyelerini ve beraatlerine karar verilmesini istedi. Son sözü sorulan Hakan Akkaya da ilk günden itibaren samimi itriaflarda bulunduğunu belirterek,"Tedavi kararı verilmesini talep ediyorum. Takdir sizindir" diye konuştu.

AKKAYA'YA 1 YIL TEDAVİ VE 10 AY HAPİS CEZASI

Verdiği aranın ardından kararını açıklayan mahkeme ünlü modacı Hakan Akkaya "İçmek için uyuşturucu bulundurmak" suçundan 1 yıl hapisle cezalandırılmasına hükmetti. Akkaya'nın duruşmadaki iyi halini göz önüne alan mahkeme cezayı 10 aya indirerek hükmün açıklanmasının 5 yıl süreyle geri bırakılmasına karar verdi. Mahkeme ayrıca, Akkaya'nın 1 yıl süreyle tedavi olmasına da hükmetti. Akkaya 5 yıl süreyle aynı suçu işlemezse hakkındaki dava düşecek.

Mahkeme tutuklu sanıklar İbrahim Özbattal, Melih Özalp ve Ayhan Uluç'a "Uyuşturucu ticareti yapmak"suçudan 9 yıl 4 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı. Tutuklu sanık Maşallah Doğru'ya yine "Uyuşturucu ticareti yapmak" suçundan 7 yıl 6 ay hapisle cezalandırılmasına hükmederken diğer 6 sanığa da 10 ay ile 6 yıl 3 ay arasında değişen hapis cezasıyla cezalandırılmalarına karar verdi.

İDDİANAMEDEN

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanık Hakan Akkaya'nın "Uyuşturucu madde ticareti yapmak veya temin etmek" suçundan 7,5 yıldan 22,5 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması isteniyordu. Diğer 10 sanığın da benzer suçlardan 5 yıl ila 30 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırılmaları talep ediliyordu.