Olay, İlkadım İlçesi Ağabali Caddesi"nde meydana geldi. 32 yaşındakiYasemin Salkılıç, şeker hastalığından 2 yıl önce gözlerini kaybeden ve beyin tümörü ile kalp hastalığından ameliyat olan, ilaçlarla ayakta durabilen annesi Saliha Salkılıç"ın emekli olabilmesi için adına kayıtlı giyim mağazası açtı. Yasemin Salkılıç, F.E."yi ortak olarak yanına aldı. İddiaya göre F.E. parayla ilgili işlemleri yürütebilmek için Saliha Salkılıç"ı taksiyle notere götürerek vekaletname aldı. Daha sonra bir bankadan aldığı çek defteri ile ortadan kayboldu. Bu çeklerle de 12 bin 100 liralık alışveriş yaptı.

Çekler ödenmeyince şikayet üzerine Saliha Salkılıç hakkında, "Çek Kanunu"na Muhalefet" suçundan yakalama emri çıkartıldı. Polis bugün Saliha Salkılıç"ın Canik İlçesi Karşıyaka Mahallesi"ndeki evine giderek gözaltına aldı. Polisteki işlemlerinin ardından Salkılıç oğlu Ersin ve eşi Mehmet Salkılıç"ın kucağında adliyeye girdi. 5"inci Sulh Ceza Mahkemesi"nde hakim önüne çıkartılan Saliha Salkılıç, 2 ayrı çekten toplam 123 gün hapis cezasına çarptırıldı. Yürüyemeyen Salkılıç, yine oğlu ve eşinin kolları arasında cezaevine gitti.

Yaşadıklarına tepki gösteren Saliha Salkılıç, "Ben zaten hasta bir kadınım. Cezaevinde bu halimle ne yaparım? Bana kim bakar? Sigortadan biraz günüm vardı. Kızım açtığı işyerini emekli olabilmem için benim üzerime yaptı. Daha sonra yanına ortak aldığı kişi başımıza bu işleri açtı" dedi.

İnşaat işçisi Mehmet Salkılıç eşine güçlükle bakabildiğini belirterek, "Eşim ilaçlara mahkum bir hayat yaşıyor. Eşime devlet cezaevinde nasıl bakacak. İnanıyorum ki, bu şekilde cezaevinde tutamazlar. Bu adam yüzünden 30 bin TL para ödedim. Şimdi de bu çekler çıktı. Artık ödeyecek gücüm kalmadı. Aldığı çekin 15 yaprağının akibetini bilmiyoruz. Ben artık bittim ödeyecek gücüm kalmadı. Kendisinden de davacı olduk. Nerede olduğunu da bilmiyoruz" diye konuştu.