Adana'da, silah kaçakçılığından girdiği cezaevinde önceki gün tahliye olan ‘Cin Ali’ lakaplı Ali Çoban’ın açtığı ateş sonucu 3 polis yaralanırken, zanlı kaçtı.
AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Akıncılar Mahallesi'ndeki bir evde silah kaçakçılığı yapıldığı istihbaratını alan polis ekipleri, evde uzun namlulu silah ve el bombası da olabileceği bilgisi üzerine Terörle Mücadele ve Özel Harekat şube müdürlüklerine bağlı ekiplerle operasyon düzenledi.
Operasyonda zanlı Ali Ç'nin (41) uzun namlulu silahla açtığı ateşte kurşunun sıyırdığı Özel Hareket Şube Müdürlüğü'nde görevli A.A ile Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru E.G'nin hafif yaralandığı, Başkomiser K.D'nin ise çenesine kurşun isabet ettiği bildirildi.
Bu arada, olay sırasında evde bulunan zanlının ailesi ve kardeşinin dışarı çıktığı, polisin, bu kişileri gözaltına aldığı ifade edildi. Ambulanslarla çeşitli hastanelere kaldırılan yaralı polislerin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.
Olayın ardından aralarında özel harekat polislerinin de olduğu çok sayıda ekip, bölgeye sevk edildi. Evi çevreleyen sokaklara giriş-çıkışlar engellenirken vatandaşlara da evlerinden çıkmaması uyarısında bulunuldu.
Özel harekat polisleri ''boy kalkanı'' kullanarak eve yaklaştı. Zanlıya teslim olması çağrısında bulunan ekipler çağrıya cevap alamayınca kapıyı kırarak içeri girdi.
Ekipler evde zanlıyı bulamazken, mahallede geniş çaplı arama yapıldı. Bölgede evlerin birbirine bitişik olduğu, zanlının damdan dama atlayarak kaçmış olabileceği ihtimali üzerinde duran ekipler, çevre yollarda, otogar, tren garı ve havalimanında da arama başlattı.
Zanlının yakalanması için il genelinde çalışmalar sürdürülüyor.
Olayla ilgili açıklama yapan Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, “Polislerimizin sağlık durumu iyi” dedi.
Kaynak: AA