15 Ocak 2009'da gözaltına alındıktan sonra kalp rahatsızlığı iddiasıyla hastaneye kaldırılan Ersöz, bu tarihten beri sadece 6 gece cezaevinde yattı. Savcılar, Ersöz'ün avukatlarının mahkemeye sürekli dilekçe sunması üzerine Adli Tıp'ta muayene istemişti. Edinilen bilgilere göre, 'uyku apnesi' teşhisiyle yattığı hastanede Ersöz'ü muayene eden Adli Tıp uzmanları raporunu tamamladı. Ersöz'ün şimdiye kadar geçirdiği ileri sürülen kalp, prostat, enfeksiyon ve beyin cerrahi rahatsızlıkları incelendi. Yapılan tetkikler sonucunda Ersöz'ün 'hastanede kalacak kadar hayati risk taşımadığı' belirlendi.

Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, Ergenekon sanıkları arasında Mehmet Haberal'dan sonra cezaevinde en az kalan isim. Yine davanın tutuklu sanıklarından Mehmet Haberal, tutuklandığı gün hastaneye kaldırılmış ve bir daha cezaevine dönmemişti. Levent Ersöz ise toplam 6 gece cezaevinde kaldı. 15 Ocak 2009'da Ankara'da gözaltına alınmıştı. Cezaevine gönderildikten bir gün sonra kalp rahatsızlığı olduğu iddiasıyla hastaneye kaldırıldı. Ardından prostat ameliyatı olduğu açıklandı. Daha sonra 'ölümcül bir hastane virüsü kaptığı' iddiası ortaya atıldı. Mikrobun GATA'da prostat ameliyatı sırasında bulaştığı belirtildi. Yeniden cezaevine gönderilmişti ki, bir gün sonra yeniden Haseki'ye kaldırıldı. Bacağından ameliyat oldu. Ardından İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Bölümü'nde tedavi altına alındı. Hastaneden 18 Eylül 2009'da verilen raporda, Ersöz'ün, deri ve doku enfeksiyonu nedeniyle tedavisine devam edildiği bildiriliyordu. Avukatı Ali Rıza Dizdar ise geçtiğimiz günlerde müvekkilinin yeni hastalığının 'uyku apnesi' olduğunu açıkladı. Dizdar, hayati tehlikesi bulunduğu iddia edilen müvekkilinin durumunu mahkemeye bildirdi. Dizdar, müvekkilinin ölüm riski taşıdığını ve hayati fonksiyonlarını kaybettiğini iddia etmişti.

Hayatî riski yok

Adli Tıp Kurumu'nun raporu hem Levent Ersöz'ü hem de avukatı Ali Rıza Dizdar'ı yalanlıyor. Edinilen bilgilere göre, savcılığın talebiyle Ersöz'ü muayene eden Adli Tıp uzmanlarının hazırladığı rapor tamamlandı. Ersöz'ün bu zamana kadar geçirdiği başta kalp, prostat, enfeksiyon, beyin cerrahi rahatsızlıkları incelendi. Yapılan tetkikler sonucunda Ersöz'ün 'hastanede kalacak kadar hayati risk taşımadığı' belirlendi. Sağlık durumunun 'cezaevinde kalmasına engel olmadığı' aktarıldı. Hazırlanan raporda ayrıca Ersöz'ün belirli sürelerde hastanede sağlık kontrolünden geçirilmesi istendi. Ersöz, 2010'un Nisan ayından bu yana Cerrahpaşa Beyin Cerrahi Bölümü'nde yatıyor. Levent Ersöz gibi prostat rahatsızlığı olan midesi için gastroskopi, bağırsakları için kolonoskopi ile MR ve tomografisi çekilen diğer bir Ergenekon sanığı emekli Tuğgeneral Veli Küçük, belirli aralıklarla doktor kontrolünden geçiriliyor. Hastaneye getirilip, gerekli kontrolleri yaptırılan Küçük, daha sonra cezaevine geri götürülüyor.

zaman