Cinsel istismar suçlamasıyla cezaevinde tutuklu bulunan 17 yaşındaki F.G., geçen yıl Maltepe Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda hayatının kâbusunu yaşadı.

F.G., tutuklu olduğu sırada önce aynı koğuştaki iki tutuklunun cinsel istismarına maruz kaldı. Olayın bütün gece sürdüğü, üçüncü tutuklunun da kapıda bekçilik yaptığı öğrenildi. Ertesi sabah ise, cinsel istismarda bulunan çocuklardan birinin tecavüzüne uğradı. Yapılan doktor kontrolünde, F.G.’nin birçok kez tecavüze uğradığı saptandı. Ayrıca ‘Ruh sağlığı bozulmuştur’ raporu verildi.Tecavüz ve cinsel istismar suçlarından 3 çocuktan R.Ö., V.Y. ve Y.K. hakkında Üsküdar Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi’nde ceza davası açılırken, tutukluluğa yol açan davasının halen sürdüğü belirtilen F.G.’nin kasım ayındaki tahliyesinin ardından ailesi de olayı öğrendi.

‘BU AYIP OĞLUMUN DEĞİL DEVLETİN’

Cezaevinde 11 ay tutuklu kalan ve şu an 18 yaşında olan F.G.’nin ailesi, İstanbul 8. İdare Mahkemesi’ne başvurarak, Adalet Bakanlığı aleyhine 200 bin TL’lik manevi tazminat davası açtı. Davacı F.G. için 100 bin TL, annesi ve babası için de ayrı ayrı 50’şer bin TL talep edildi.

Habertürk’ün haberine göre F.G.’nin annesi, “Bu Türkiye’nin ayıbı, çocuğumun ayıbı değil. Zaten oğlum 11 ay suçsuz yere tutuklu kaldı. Oğlumun davası sürüyor. Masum olduğu er geç anlaşılacak. Suçluların cezalandırılmasını istiyoruz” dedi.