GASP suçundan çarptırıldığı 10 yıl hapis cezasını Antalya E Tipi Kapalı Cezaevi'nde çeken 29 yaşındaki Fevzi Kaya, sübyan koğuşundan normal koğuşa alınan gasptan tutuklu Erkut Ç.'ye banyoda boğazına bıçak dayayıp tecavüz ettiği gerekçesiyle 10 yıl 11 ay hapis cezasına mahkum edildi.
Geçen nisan ayında meydana gelen olayda, 4 ayrı gasp suçundan tutuklu Erkut Ç., 18 yaşını doldurduğu gün sübyan koğuşundan, büyüklerin kaldığı B-11 koğuşuna konuldu. "Hırsızlık", "yağma" ve "mala zarar verme" suçlarından mahkum Fevzi Kaya, yatacak ranza ve yer bulunmadığı için Erkut Ç.'yi kendi yatağına aldı. Diş fırçasının sapını eritip arasına yerleştirdiği jileti Erkut Ç'nin boğazına dayayan Fevzi Kaya, 50 kişinin kaldığı koğuşta gece yarısı tacizde bulundu. "Koğuş ağası" olarak bilinen Fevzi Kaya, bir gün sonra da yine bıçak zoruyla banyoya götürdüğü Erkut Ç.'ye tecavüz etti.

İLK GECE TACİZ
Cezaevindeki skandal, gencin koğuş arkadaşı S.A.'dan yardım istemesi ve durumun infaz memurlarına anlatılmasıyla ortaya çıktı. Erkut Ç. ifadesinde taciz gecesini şöyle anlattı:
“Fevzi Kaya bana yatak olmadığını ve kendisiyle yatacağımı söyledi. Saat 24.00 gibi herkes uyumuştu ve aklıma kötü bir şey gelmedi, sırt sırta yatar uyuruz diye düşünmüştüm. Fevzi'nin yatağı ranzanın altındaydı. Gece herkes uyuduktan sonra beni ellemeye başladı. Engel olmak isteyince ucunda jilet bulunan bir diş fırçası sapı çıkardı ve boğazıma dayadı. "Arkanı dön" dedi. Ben bıcağı görünce dediğini yapmak zorunda kaldım. ''

TECAVÜZ BANYODA
Bir gün sonra Kaya'nın “Birlikte banyo yapacağız, sen bana kese yapacaksın'' dediğini anlatan Erkut Ç., korktuğu için söylediğini yaptığını ve banyoya birlikte girdiklerini belirtti. Erkut Ç, “Bende ve onda sadece külot vardı. Tekrar ucunda jilet takılı diş fırcası sapını çıkardı ve "Arkanı dön" dedi. Banyoda benimle arkadan ilişki kurdu. İşini bitirdikten sonra, kendisi döndü bu sefer "Sen beni yapacaksın" dedi. Sonra da ben onu yaptım. 3 gün aynı koğuşta kaldım ve korkumdan kimseye bir şey söyleyemedim'' diye konuştu.

"YATAKTA KUCAĞINA ALMIŞTI"

Tacizi gördüğü için Fevzi Kaya tarafından tehdit edildiği gerekçesiyle şikayetçi olan F.Ö. adlı mahkum da, ifadesinde şunları kaydetti:
“Gece sigaram bitti ve onlardan istemek için ranzanın yanına geldim. Fevzi ranzanın etrafına perde yaptırmış ve kompe perde ile çevirmiş. Fevzi, Erkut'a "Sen benim kardeşimsin. Sana kimse dokunamaz" diyordu. Ben de sohbet ediyorlar diye sigara istemek için perdeyi açtım. Baktım ikisinin de belden aşağısı çıplak ve Fevzi, Erkut'u kucağına almıştı. Hemen geri çekildim. Fevzi 5 dakika sonra yanıma geldi ve beni tehdit etti.'' Gizlilik içinde yürütülen soruşturmada Erkut Ç.'nin tecavüze uğradığı ve ruh sağlığının bozulduğu raporu verildi. Bu suçtan Antalya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Fevzi Kaya, 10 yıl 11 ay hapis cezasına çarptırdı.

DHA