Kandıra Cezaevi yönetimi hakkında adli ve idari soruşturma başlatıldı

Kandıra Cezaevi"nde tutuklu bulunan organize suç örgütü lideri Sedat Peker"in 5 ay önce evlendiği avukat Özge Yılmaz"ın 8 aylık hamile olduğu iddiası, ortalığı karıştırdı. Bu konudaki haberlerin basına yansıması üzerine, Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı adli, Adalet Bakanlığı ise idari soruşturma başlattı. Habertürk internet sitesinin haberine göre, 12 yıllık hapis cezası Yargıtay tarafından onanan Peker"le 5 ay önce evlenen Yılmaz"ın hamile olduğu, eşini cezaevinde ziyarete gelmesiyle ortaya çıktı.

Erkek bebek bekliyor
Erkek bebek bekleyen Yılmaz"ın evlenmeden önce hamile kaldığı ve doğumun bir ay sonra gerçekleşeceği bildirildi. 4 yıldır cezaevinde bulunan Peker, Yılmaz"ın hamile kaldığı dönemde Kandıra 2 Nolu F Tipi Cezaevi"nde tutuluyordu.

İlişki cezaevinde mi?
Bu durum, yasak olmasına rağmen cezaevi yönetiminin Peker ve Yılmaz"ın cezaevinde bir araya gelmesine izin verdiği şeklinde yorumlandı. İnfaz Kanunu"na göre yaklaşık 4 yıl daha hapis yatacak olan Peker, Ergenekon davası nedeniyle kısa bir süre önce Silivri Cezaevi"ne nakledilmişti.
Bakanlık devreye girdi
Olaydan dün akşam saatlerinde haberdar olan Adalet Bakanlığı, iddiaları Kandıra F Tipi Cezaevi"ne ve Kocaeli Başsavcılığı"na sordu. Başsavcılık ve cezaevi yönetiminin iddiaların varlığını doğrulaması üzerine Adalet Bakanlığı, dönemin cezaevi yönetimi hakkında idari soruşturma başlattı. Kocaeli Başsavcılığı"nın da olayla ilgili adli soruşturma başlattığı öğrenildi.

Cezalar ağır
Adli soruşturma sonunda cezaevi yönetimi aleyhinde görevlerini kötüye kullandıkları iddiasıyla dava açılabilecek. İdari soruşturma sonunda da yine cezaevi yöneticilerine meslekten çıkarmaya kadar uzanan cezalar verilebilecek.