Yenipazar K-1 Tipi Cezaevinde Cumhuriyet Başsavcısı Ender Karadeniz"in girişimleri ile İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce açılan bilgisayar ve okuma yazma kurslarını başarı ile bitirenlere sertifikaları verildi. Yenipazar K-1 tipi kapalı cezaevinde düzenlenen sertifika dağıtım törenine Yenipazar Cumhuriyet Başsavcısı Ender Karadeniz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nurettin Çırağıloğlu, İlçe Mili Eğitim Şube Müdürü Mustafa Aydın, İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Dursun Ercan, Cezaevi görevlileri ve mahkumlar katıldı.
Törende konuşan Yenipazar Cumhuriyet Başsavcısı Ender Karadeniz insanları toplamı kazandırmak için uğraştıklarını ifade ederek “Devletin görevlerinden biri de bir şekilde suç işleyerek cezaevine düşen insanları tekrar topluma kazandırmaktır. Bu amaçla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ile uyumlu ve verimli çalışmalar yapmaktayız. Bu çalışmalarımız cezaevinde bulunan mahkumlar talepleri doğrultusunda devam edecektir” dedi. Yenipazar İlçe Milli Eğitim Müdürü Nurettin Çırağıloğlu da konuşmasında “Günümüzde eğitimin sınır tanımadığı özellikle Halk Eğitiminin her yerde ve her zaman yapıldığını görmekteyiz. İlçe Eğitim Müdürlüğü olarak Halk Eğitimi Merkezine her türlü desteği veriyoruz ve vermeye de devam edeceğiz” dedi.
Tören sonunda açılan kursları başarı ile bitiren kursiyerlere sertifikaları protokol üyeleri tarafından dağıtıldı. Yenipazar Halk Eğitimi Merkezinin önümüzdeki günlerde cezaevindeki mahkumların talepleri ile yeni çalışmalar başlatacağı öğrenildi.