Edinilen bilgiye göre; Didim"de yaşayan E.D. isimli şahıs, Selçuk Kapalı Cezaevi"nde ölümlü trafik kazasına neden olduğu gerekçesiyle tutuklu bulunan abisinin cezaevinde daha iyi şartlarda bakılacağını beyan eden ve aynı cezaevinde gardiyan olarak çalışan N.Ç"in kendisinden para istediği ve N.Ç"nin 5 Ağustos 2009 Çarşamba günü saat 17.00"de parayı almak üzere Didim"e geleceği iddia ederek, Didim Cumhuriyet Başsavcılığına yazılı dilekçe ile başvuruda bulundu.
Şahsın ihbarı üzerine harekete geçen Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü"ne bağlı ekipler, E.D"ye seri numaraları alınmış paraları teslim ederek, şahsa ait işyerinin çevresinde gerekli tertibatı alarak gardiyanın gelişini beklemeye başladı. Saat 17.00 sıralarında işyerine gelen şüpheli N.Ç., bir süre işyerinde kaldıktan sonra işyerinden ayrıldı. N.Ç"nin olay mahallinden uzaklaşmaya başlaması üzerine operasyonun düğmesine basan polis ekipleri, şüpheliyi kıskıvrak yakaladı. Yapılan üst aramasında daha önceden seri numaraları alınarak E.D"ye teslim edilen 650 TL para, şüphelinin pantolonunun sol arka cebinde beyan bir zarf içerisinde bulunarak, muhafaza altına alındı.
Olayla ilgili olarak gözaltına alınan N.Ç. isimli gardiyan, ifadesinin alınmasının ardından bugün sabah saatlerinde Didim Adliyesi"ne sevk edildi. Sorgulandığı adli makamlarca tutuklanan zanlı, Söke Kapalı Cezaevi"ne sevk edildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.