Cezaevi'nde görev yapan sosyal hizmet uzmanları ve hükümlülerin ortak hazırladığı programı izleyen tutuklu ve hükümlülerin yanı sıra davetliler farklı bir gün yaşadılar.
Nazilli Cezaevi Salonu'nda düzenlenen şiir ve müzik dinletisine Nazilli Kaymakamı Caner Yıldız, Cumhuriyet Baş Savcısı Faruk Çalışkan, Nazilli Belediye Başkanı Aytekin Kaplan, İlçe Emniyet Müdürü Abdullah Günal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan, Daire Müdürleri, Cumhuriyet Savcıları ve hakimlerle birlikte tutuklu ve hükümlüler katıldı.
Cezaevi'ndeki 9 hükümlü, 1 infaz koruma memuresi, ceza evi psikologu ve cezaevi öğretmenlerinden 3 kişi olmak üzere 14 kişilik grup tarafından hazırlanan şiir ve müzik dinletisi etkinliği dinleyenlerden büyük alkış aldı. Tutuklu ve hükümlülerin farklı bir gün yaşadığı etkinlikte görev alanlara da teşekkür belgesi verildi.
Etkinlikte konuşan Nazilli Cumhuriyet Başsavcısı Faruk Çalışkan “Burada kalan tutuklu ve hükümlüleri bir kader mahkumu kabul ediyorum. Onların karakterlerinden ve yaşadıkları şartlardan dolayı burada en hüzünlü günlerini geçirdiklerine inanıyorum. Bizim görevimiz bu arkadaşlarımıza daha güzel şartlarda günlerinin geçirmesini sağlamak, onları bu süre içerisinde en iyi şekilde eğitmektir. Artık cezaevlerimiz mahkumlara verdikleri eğitimlerle değerlendiriliyorlar. Göreve başladığım 4 yıl önce Nazilli cezaevinin puanı, taşıdığı şartlar ve ortam açısından 27 idi. Yani hizmet koşulları zayıftı. Biz bu 4 yıl içerisinde bu yüzde 27"lik puanı yüzde 87"ye ulaştırdık. Yani çok iyi duruma getirdik. Cezaevimiz bir eğitim merkezi halinde tutuklu ve hükümlerimize eğitim vermektedir. Değişik dallarda düzenlediğimiz kurslarla tüm tutuklu ve hükümlülerimiz meslek sahibi edindirmeyi amaçlıyoruz" dedi.
Program sonunda cezaevine değişik konularda katkı sağlayanlara da teşekkür plaketi verildi.