16 Eylül 2011 yılında Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde 5 mahkumun yanarak hayatını kaybettiği olayla ilgili iddianame kabul edildi. İddianamede aracın sürücüsü, araç komutanı ve komutan yardımcısı hakkında 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istendi.

İddianamede, bilirkişi raporuna göre araçtaki yangının aküden çıkan kablolarda kısa devre meydana gelmesi nedeniyle çıktığı, yangının araçta gerekli bakımın yapılmaması nedeniyle çıkmış olması ihtimalinin yüksekliğinden bahsedildi.

Açılan davada araç komutanı İsmail B., araç komutan yardımcısı Mustafa K. ile araç sürücüsü Cafer S. hakkında "dikkat ve özen yükümlülüğünün yerine getirilmemesi sonrasında birden çok kişinin ölümüne neden olmak" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istendiği öğrenildi.

16 Eylül 2011'de Van'dan İstanbul'a gitmek için yola çıkan 34 BL 2564 plakalı cezaevi nakil aracının motor kısmında, Kayseri-Malatya karayolu Karakuyu yakınlarında yangın çıkmıştı. Kısa sürede büyüyüp tüm aracı saran yangında, iç kapı kısmının açılamaması sebebiyle 5 mahkum yanarak can vermişti.