Avrupa'daki borç krizi 'güvenli liman' olarak nitelendirilen altına talebi patlattı. Altın fiyatları bugün ise düne göre hafif gerileyerek 1,580 doların altında seyrediyor.Uluslararası borsalarda altının onsu dün 1.594 dolarla yeni rekor seviyesine çıtı. Dış borsalardaki hızlı yükseliş, içeride de Cumhuriyet Altını'nı 564 liraya taşıdı. Böylece çeyrek altın 141 liradan alıcı buldu. 
 
Piyasalarda doların değerlenmesiyle düşüşe geçen altının son dönemde farklı hareket gerçekleştirdiğine dikkat çekilirken, "Avrupa'nın borç sorunu nedeniyle Euro değer kaybediyor. Bu kayıp karşısında da dolar değerleniyor. Yaşanan bu olumsuzluk altına olan talebi artırıyor" yorumu yapılıyor.Önceki gün iki kez zirve yapan altının ons fiyatı dün de yükselişini sürdürdü. Hafta başında 1540-1575 dolar arasında hareket ederek önceki gün 2 Mayıs tarihindeki rekorunu 1583 dolarla yenileyen altının ons fiyatı önceki gün 1594 dolara yükseldi. Böylece altın dün de yeni bir rekora imza attı. Uzmanlar altının ons fiyatının 1600 doların üzerine tırmanacağını tahmin ediyor. 
 
Altın fiyatlarında bugün yaşanan gerilemede ABD Merkez Bankası Başkanı (FED) Ben Bernanke'nin açıklamaları etkili oldu. Bernanke önceki gün yaptığı açıklamalardan sonra dün ekonomideki yavaşlamaya önlem için üçüncü bir parasal genişlemeyi şu anda düşünmediklerini açıklamasını yaptı.