Ceylan Giyim'in yeni sahibi CFK Kurumsal Finansal Danışmanlık'ın Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Öztürk oldu.

Ceylan Giyim Sanayi ve Ticaret A.Ş, şirket sermayesinin yüzde 46,36"sına tekabül eden hisseleri bugün imzalanan hisse satış sözleşmesi ile alan Ayhan Öztürk"ün şirketin en büyük hissedarı olduğunu bildirdi.
Ceylan Giyim"in Kamuyu Aydınlatma Platformunda (KAP) yayımlanan açıklamasında, gerçekleşen hisse alım satımına ilişkin bilgi verildi.
Açıklamada, şirketin yüzde 19,20 oranında hissedarı olan Abdurrahman Zeki Özdoğan"ın kendisini asaleten ve şirket sermayesinde yüzde 19,20 oranında hissesi bulunan Ü. M. Ceylan Atuk"u ve şirket sermayesinde yüzde 0,60 oranında hissesi bulunan Gönül Özdoğan"ı ve şirket sermayesinde yüzde 12,00 oranında hissesi bulunan Topkapı Boya Örme ve Sanayi A.Ş"yi vekaleten (toplamda şirket sermayesinin yüzde 51 hissesine sahip hissedarlar olarak) İMKB Başkanlığına gönderilen yazı yer aldı.

SATILAN HİSSELERİN DAĞILIMI

Yazıda şöyle denildi:
“1) Şirketin yüzde 51 hissedarları olarak, şirket sermayesinin yüzde 46,36"sına tekabül eden 3 milyon 166 bin 123 lira nominal değerde hisseleri bugün imzalanan hisse satış sözleşmesi ile Sayın Ayhan Öztürk"e beheri 1,00 liradan toplam 3 milyon 166 bin 123 liraya satmış bulunmaktayız.
2) Satış Sonrasında Sayın Ayhan Öztürk şirketimizin en büyük ortağı olmuştur.
3) Satılan hisselerin,
3a) 1 milyon 311 bin 360 lira nominal değerdeki kısmı Sayın Ü.M Ceylan Atuk"a ait olup şirket sermayesine oranı yüzde 19,20"dir. Bu satış sonrasında Sayın Ü.M Ceylan Atuk"un şirket sermayesinde payı kalmamıştır.
3b) 819 bin 600 lira nominal değerdeki kısmı Topkapı Boya ve Örme Sanayi Ticaret A.Ş"ye ait olup şirket sermayesine oranı yüzde 12,00"dir. Bu satış sonrasında Topkapı Boya ve Örme Sanayi Ticaret A.Ş"nin şirket sermayesinde payı kalmamıştır.
3c) 1 milyon 35 bin 163 lira nominal değerdeki kısmı Sayın Abdurrahman Zeki Özdoğan"a ait olup şirket sermayesine oranı yüzde 15,16"dır. Bu satış sonrasında Sayın Abdurrahman Zeki Özdoğan"ın şirket sermayesinde 276 bin 197 lira nominal değerde (şirket sermayesinin yüzde ,04"ü oranında) payı kalmıştır.”

ÖZEL DURUM AÇIKLAMASI YAPACAK

Yazıda, şirketin en büyük ortağı konumuna gelen Ayhan Öztürk"ün, CFK Kurumsal Finansman Danışmanlık AŞ"nin ana ortağı ve aynı zamanda Yönetim Kurulu Başkanı olduğu belirtilerek, satış işlemin sonrasında Ayhan Öztürk"ün sahip olduğu yüzde 46,36 oranındaki hisseler, Sermaye Piyasası Kurulu"nun Seri: IV, No:
44 sayılı Tebliği uyarınca yüzde 50"nin altında olduğu için çağrı yükümlülüğü doğmadığı, ancak Ayhan Öztürk"ün çağrı konusunda özel durum açıklaması yapacağı duyuruldu.
Ayhan Öztürk ve/veya göstereceği adaylardan oluşması beklenen yeni Yönetim Kurulu üyelerinin ancak yapılacak ilk olağanüstü Genel Kurul toplantısında gerçekleşeceği belirtilen yazıda, yapılacak ilk Genel Kurula kadar şirket Yönetim Kurulunun, yapacağı ilk toplantıda Ayhan Öztürk"ü Genel Müdür olarak atayacağı, Genel Müdür olarak atanacak Ayhan Öztürk"ün şirketi her konuda tam ve en geniş yetkiyle temsil ve ilzama yetkili olacağı kaydedildi.
Yazıda, satış işleminin Merkezi Kayıt Kuruluşunda gerekli işlemlerin yapılmasını takiben sonuçlanacağı belirtildi.
Satan ortakların, hali hazırda ellerinde kalan yüzde 4,64 oranındaki 317 bin 177 lira nominal değerdeki hisseyi 3 yıl içinde borsada satmayı planladıkları da ifade edildi./milliyet