Ziyarete ADÜ Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı öğretim görevlisi ve aynı zamanda ADÜ Uygulama Hastanesi Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Pınar Okyay, Yrd. Doç. Dr. Filiz Ergin ile Araştırma görevlisi Dr. Mehmet Ali Birgen katıldı. 23-25 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek olan Uluslararası Katılımlı Çevre Hekimliği Kongresi öncesinde yapılan ziyarette Didim Ticaret Odasına katkıları konusunda teşekkür edilirken, kongre öncesi görüş alışverişinde bulunuldu.
Kongre öncesinde 21 ve 22 Haziran tarihlerinde çevre hekimliği ile ilgili iki kurs yapılacağı öğrenilirken, Kongre programı şu şekilde; “21 Haziran 2010 Pazartesi: Çevre Sağlığında Araştırma Yöntemleri Kursu Çevre Sağlığında Araştırma Yöntemleri Kursu, Halk Sağlığında alanında görev yapmakta olan 25 katılımcı ile Didim Ticaret Odası Toplantı Salonunda Didim Ticaret Odası Yönetim Kurulu ev sahipliğinde ve Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odasının da katkısıyla yapılacaktır. Kurs programında, çevre bilimde araştırma yöntemleri, bu araştırmalardaki etik sorunlar, çevrenin sağlık üzerine etkileri ve sağlık riskleri, kurum ve kuruluşların araştırmalardaki rolü başta olmak üzere çevre epidemiyolojisi çok boyutlu olarak yer almaktadır. Kurs programında alanında uzman altı kişilik bir eğitici kadro görev almaktadır. 22 Haziran 2010 Salı: Çevre Sağlığı Çalıştayı Çevre Sağlığı Çalıştayı, Halk Sağlığında alanında görev yapmakta olan 15 katılımcı ile Didim Ticaret Odası Toplantı Salonunda Didim Ticaret Odası Yönetim Kurulu ev sahipliğinde yapılacaktır. Çalıştay da, hava, su ve pestisit konularında küçük grup çalışmaları gerçekleştirilecek, çevre sağlığı eğitimi tartışılacaktır. Çalıştay programında alanında uzman dört kişilik bir eğitici kadro görev almaktadır. 23-25 Haziran 2010; Kongre bilimsel oturumları
Kongrenin resmi açılışı, 23 Haziran 2010 Çarşamba günü saat 09.30"da Adnan Menderes Üniversitesi Didim Yerleşkesinde gerçekleştirilecektir. Kongre uluslar arası katılımlı olduğundan, kongre boyunca yerli ve yabancı uzmanların konu ile ilgili sunumları yer alacaktır. Kongre hakkında detaylı bilgi için: http://www.cevrehekimligi.com adresinden ulaşılabilir”