Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan ÇETKODER Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “ABD temsilciler Meclisinde geçen, ülkemiz, devletimiz, milletimiz aleyhine olan, sözde soykırım yasası adı altındaki işlemediğimiz bir suçla ulusumuzu itham edenlere tepkimiz çok sert olacaktır. 2007 yılında bu iddialar ortaya atıldığı vakit tepkimizi ortaya koymuş ve açıklamalarımızı yapmıştık. O zamanda böyle bir çaba içinde idiler. ABD mallarına boykot da başlatmıştık. Ama bu sefer durum farklı. Görülüyor ki, ABD temsilciler meclisinde 22 ye karşı 23 oyla kabul edilen bu tasarı bir kurnazlık ve hilekârlık ürünüdür. Bir yandan sizinle dost ve müttefikim diyeceksiniz, diğer yandan arkamızdan vuracaksınız. Bunu da yaparken sinsi sinsi tezgâh ve oyunlar ile yapacaksınız. Türkiye bur Muz cumhuriyeti değil. Aynı zamanda Afrika ülkesi de değil. Herkes ayağını denk alsın. Bizi zorla çileden çıkarmayın” dedi.
Göktaş, Derneğin Genel Yönetim Kurulunu bugün sabah acilen toplayarak tam 1 saat görüştüklerini ve kesin kararlı olduklarının altını çizerek, “Daha önce 2007 de tepki göstermiş ve ABD mallarını boykota çağırmıştık. Bu tüketicinin ekonomik yönde vereceği bir cezalandırma idi. O zaman yaptık. Ama şimdi farklı bir çalışma başlatıyoruz. Ülke geneli Afişler ile ABD mallarını boykota hazırlanıyoruz. Biz daha öncede birkaç kez, gerek Fransa gerekse başka uluslar tarafından bize ve asil milletimize getirilen suçlama karşısında tepkimizi açık olarak koyduk. Boykotumuzu gerçekleştirdik. Bunda da yarar gördük. Şimdi görüyoruz ki dost müttefik olarak yıllardır bildiğimiz, ABD temsilciler meclisinde, aleyhimize karar çıktı. Ve bu karar Gerçekleri yansıtmıyor. Tekrar ediyoruz, biz millet olarak atalarımızdan utanılacak bir miras devralmadık. Dost ve müttefik geçinen bir ülkeden böyle bir karar çıkmamalıydı” diye konuştu.

ABD MALLARINA BOYKOT ÇAĞRISI
“ABD menşeli mal ve ürünlerin alınmaması için aldığımız kararı devletimiz ve hükümetimizin, milletimiz ve devletimiz lehine alacağı kararın hemen ardından uygulamaya koyacağız” diyen Göktaş “Bu durumu şimdiden tüm üyelerimize ve gönüllülerimize yazı ile duyuruyoruz. Kamuoyuna ise basın aracılığı ile bilgi veriyoruz. Vatandaşımız hem kendi hak ve hukukunu korusun hem de devletimizin hak ve hukukuna, geçmişine saygı gösterilmesini istesin. Bunun için bu boykotu başlatacağız. ABD menşeli, üzerinde USA yazan hiçbir mal ve malzemeyi bir süre için almayın tüketmeyin. Hamburgerlerini yemeyin. Kolasını içmeyin. Para birimini kullanmayın. Hava yolunu kullanmayın. Gelin hep birlikte ulus olarak devlet millet el ele bir ortak tepki gösterelim. Bunu çok değil 3 ay gerçekleştirelim onların ekonomisi ciddi yara alacaktır. Toplumsal bilinçlenme, toplumsal kalkınma ve mutabakat adına yaptığımız çalışmalarımız bize gösterdi ki birlikten her zaman dirlik doğar. Gelin toplumsal duruşumuzu hep birlikte sergileyelim. ABD ve ABD ürünleri vazgeçilmez değil” şeklinde konuştu. -iha