Demirezer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çalışmaların 24 saat aralıksız sürdüğünü, ağustos ayında çevre yolunun tek şerit olarak trafiğe açılabileceğini kaydetti. 
     Trafik akışının şehir içinden sağlanmasının, bazı sıkıntıları da beraberinde getirdiğini ifade eden Demirezer, ağır tonajlı büyük araçların şehir içi trafiğini olumsuz etkilediğini belirtti. 
     Demirezer, konuşmasını şöyle sürdürdü: 
     ''Yüklenici firma, trafiğin şehir içinden verilmesinin sıkıntılarını biliyor ve 10 gün gibi kısa bir süre içinde tek şeritten Söke-Kuşadası çevre yolunu ulaşıma açmayı planlıyor. Şu anda trafiğe açılması düşünülen bu şeritte asfaltlama için altyapı malzemeleri yola seriliyor. Bu işlem tamamlandıktan sonra asfalt dökülecek. Trafik akışı tamamen çevre yoluna yönlendirilecek. Böylece şehir içi trafik rahatlayacak.'' 
     Çevre yolundaki çalışmaların en fazla Yenikent Mahallesi'ni rahatsız ettiğini söyleyen Yenikent Mahallesi Muhtarı Mehmet Dikici, ağır tonajlı araçların mahallenin her sokağını kullandığını ve sokaklardaki döşemeleri kabarttığını belirterek, Yenikent Mahallesi'nde altyapının büyük hasar gördüğünü söyledi.