Aralarında bazı siyasi partilerin ilçe başkanları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin de bulunduğunu bir grup vatandaş, koruma altında bulunan Eğirdir Gölü'nün çevresinde ''çöplük alan'' oluşturulmak istendiğini iddia ederek, bu durumu protesto etti.

Kemerköprü mevkisinde bulunan balık havuzlarının çöplerle doldurulmasına tepki gösteren ve aralarında bazı siyasi partilerin ilçe başkanları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile Eğirdir Meslek Yüksekokulu ve Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi öğrencilerinin de bulunduğu bir grup, göl kenarında toplandı.

Grup adına açıklama yapan Göl-Der Başkan Yardımcısı Halit Altuntaş, Eğirdir Gölü'nün koruma altında olduğunu belirtti. Eğirdir Gölü'nün, çevresindeki yerleşim alanında yaşayan insanların ekmeği ve suyu olduğunu ifade eden Altuntaş, Eğirdir Belediyesinin, göl kenarındaki rekreasyon alanında bulunan balık havuzlarını çöp deposu olarak kullanmasının büyük rahatsızlık yarattığını söyledi.

Altuntaş, bu durumun çevre görüntüsünü bozmakla kalmayıp zehirli atıkların Türkiye'nin içme suyu rezervi olarak öngörülen Eğirdir Gölü sularına karışmasına neden olduğunu ileri sürerek, şöyle konuştu:

''Belediye Başkanı olmanız, buraların tapusunun size ait olduğunu göstermez. Kıyılar kamunun malıdır, hiç kimse dilediği gibi tasarruf edemez. Bu yasa dışı uygulamanızı kamuoyu önünde kınıyor, geçtiğimiz aylarda aynı alanda iki balık havuzunun daha çöplerle doldurulduğunu belirtiyor, kentsel atıklarla, naylon ve pet şişelerle, zirai ilaç kutularıyla, hayvan leşleriyle doldurulan bu alanların derhal boşaltılmasını ve üzeri kapatılan çöplerin, çöplük alanı olarak belirlenen yerlere kaldırılmasını istiyor, yetkilileri göreve davet ediyoruz''