Aydın İl Genel Meclisi'nin Ağustos ayına ilk toplantısı, Aydın İl Özel İdaresi Toplantı Salonunda İl Genel Meclisi Başkanı Akan Evren"in başkanlığında gerçekleştirildi. Toplam 5 gündem maddesiyle toplanan il genel meclisi Aydın'da belediye mücavir alanları dışındaki alanların 1/25000 ölçekli İl Çevre Düzeni Planı'nın hazırlanmasına karar verdi.
Toplantıda, Aydın İl Sağlık Müdürlüğünün Didim Altınkum Sağlık Ocağı Projesine 'Muhtelif Sağlık Tesisleri Onarım İşi' harcama tertibinden 4 milyon TL'nin aktarılması yönündeki talebi oy birliği ile kabul edildi.
İl Genel Meclisi Üyeleri Ali Metin Akar ve Kenan Özcan tarafından, daha önce verilen 1/25000'lik İl Çevre Düzeni Planı'nın hazırlatılması ile ilgili yazılı önergesi üzerine İmar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından hazırlanan rapor görüşüldü.
Komisyon Başkanı Semra Konaklı, yaptığı konuşmada, daha önce Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından onaylanan Aydın, Muğla, Denizli 1/100000 ölçekli Çevre düzeni Planı kapsamında, belediye mücavir alanları dışındaki alanların 1/25000 ölçekli İl Çevre Düzeni Planı'nın yapılmasının, Aydın'ın planlama çalışmalarına katkı sağlayacağını belirtti.
Konaklı, İl Çevre Düzeni Planı yapılacak toplam alanın 801 bin 425 hektar olduğunu ve toplam parsel sayısının 79 olduğunu ifade ederek, bu iş için Aydın İl Özel İdaresinin 2010 bütçesine konmak üzere 1 milyon 699 bin TL'ye ihtiyaç olduğunu ifade etti.
Konuşmanın ardından yapılan görüşmeler neticesinde İl Çevre Düzeni Planı'nın yapılması ve 2010 bütçesine 1 milyon 699 bin TL konulmasına karar verildi.