Başkan Kamacı Altınkum Plajı'nda yaşanan kirliliğin insan faktöründen kaynaklandığını söyledi.
Kamacı Yunanistan"a yaptığı geziden örnekler vererek yaptığı açıklamalarda “Samos"u gezdik, her taraf pırıl pırıl etrafta bir tek çöp bulamazsınız ama bizim Altınkum sahilinde insanlarımız bu konuda biraz örnek olmalı. Kaldırımlar kum içinde, çöpler sürekli ekiplerimizce toplanıyor. İnsanlarımız ciddi şekilde çevreye zarar veriyor. Sahilde yaz mevsimi sonunda yeni düzenleme yapmayı planlıyoruz” dedi.
Başkan Kamacı, yeni düzenleme ile sahilde oturan insanların kumu dışarıya taşımasının engelleneceğini ve sigara izmaritinin kumsala atılmaması için kül tablalarının çeşitli noktalara konabileceğini dile getirdi.
“APOLLON KAZI ÇALIŞMALARINDA ÇIKARILANLARDAN KAMUOYUNUN BİLGİSİ YOK”
Başkan Kamacı Apollon ve çevresinde yapılan kazılara da değinirken “Bu kazılar 104 yıldan bu yana sürüyor. 30 yıldan bu yana da kazılar 6 hafta sürüyor. Bu kazılara Alman Arkeoloji Enstitüsünden ekipler gelip kazı yapıyor. Bu ekibe destek de Almanya"da bu tür tarihi kültürel çalışmaları seven ve destekleyen kurum ve kuruluş ile işadamları destek veriyor. Bu çalışmaları yapan ekibin içinde de Kültür ve Turizm Bankalığından gelen bir temsilci yer alıyor fakat burada çıkan eserler kamuoyuyla paylaşılmıyor. Bunu buradaki yerel halk da bilmiyor” dedi.