Ergenekon sanıklarından Sevgi Erenerol"un avukatı Vural Ergül, Danıştay ve Cumhuriyet gazetesi saldırılarından tutuklu bulunan Alparslan Arslan"ın eyleme gittiği araçta yapılan aramada İstanbul Emniyet Müdürlüğü"ne ait 1445 numaralı araç tanıtım kartı çıktığını belirterek, mahkemeden bu kartın hangi polis memuruna zimmetli olduğunun ortaya çıkarılmasını istedi. Arslan"ın İstanbul Emniyet Müdürlüğü"ne ait araç tanıtım kartını, Emniyet"ten bir tanıdığı vasıtasıyla almış olabileceğini iddia eden Ergül, şunları söyledi: “Bu araç tanıtım kartı belgesi, Danıştay davası iddianamesinin eklerindeydi. Ergenekon davası ve Danıştay davası birleştiğinde ek klasörleri aldık. Daha önce kimsenin dikkatini çekmemiş. Ama Alparslan Arslan"ın İstanbul Emniyet Müdürlüğü"ndeki bazı polislerle işbirliği yaptığı ihtimalini düşündürüyor. Bu araç kartının izinin sürülmesini talep ettik.”

Delil tutanağında var

Arslan"ın, aracından çıkan deliller şu şekilde tutanağa geçirilmişti:

1 adet “Fabrique Nationale Brownings” ibareli 42031 seri numaralı tabanca ile, bu tabancanın üzerinde takılı vaziyette 1 adet şarjör.

2 adet Alparslan Bey ve Ailesi ile Burhan Bey ve Ailesi ibareli düğün davetiyesi.

1 adet İstanbul Emniyet Müdürlüğü"ne ait, 1425 numaralı araç tanıtım kartı.

4 adet kullanılmış beyaz renkli kağıt peçete.

1 adet Glock 19 Austrian 9x19 ibareli ve GFM 737 seri numaralı tabanca ile bu tabancanın üzerinde takılı bulunan 1 adet şarjör.

2 adet Makine Kimya Enstitüsü (MKE) marka fişekten, bir tanesinin MKE 9P04 ve diğerinin ise MKE 9P00 ibaresinin bulunduğu fişekler.