Taraf’ın “Fatih Camii bombalanacaktı” başlıklı haberiyle duyurduğu Balyoz Harekât Planı hakkındaki davanın tutuklu sanığı emekli Orgeneral Çetin Doğan’ın, gazetenin Genel Yayın Yönetmeni ve Başyazarı Ahmet Altan, Genel Yayın Yönetmen Yardımcısı Yasemin Çongar, Yayın Koordinatörü Yıldıray Oğur ve Yazarı Mehmet Baransu’ya açtığı 50 bin liralık manevi tazminat davası mahkeme tarafından reddedildi. Kararın emsal niteliği taşıdığını belirten Taraf gazetesinin avukatı Veysel Ok, şunları söyledi:

“Mahkeme, gazetede çıkan haberlerle Balyoz davasının iddianamesini karşılaştırdı. Yapılan haberlerin iddianameye uygun olduğuna karar verdi. Çetin Doğan’ın şahsına yönelik bir saldırı olmadığına hükmetti. Doğan’ın gazetemize açtığı başka davalar da var. Bu karar, yapılan haberlerin gerçek olduğunu gösterdi.

 “İftira atıyorlar” demişti

Çetin Doğan, Kadıköy 2. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne verdiği Taraf hakkındaki dava dilekçesinde, “Balyoz haberleriyle kişilik haklarına saldırıldığını ve sahte, üretilmiş kanıtlarla hakkında asılsız ithamlarda bulunulduğunu” iddia etmişti.

2003’te, dönemin 1. Ordu Komutanı Çetin Doğan tarafından hazırlanan ve darbeye uygun ortam yaratmak için Fatih Camii’ne bomba atılmasının da aralarında olduğu bir dizi eylem planını içeren Balyoz belgelerinin 20 Ocak 2010’da Taraf ’ta yayımlanmasından sonra İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde Balyoz davası başlamıştı.