FATİH ŞENDİL (HABER MERKEZİ)

İzmir'de 700 bin dolar tutarında usülsüz senet hazırlayarak tahsil etmeye çalıştıkları, tehdit ve şantaj suçlarını işledikleri ileri sürülen ve liderliğini avukatlıktan ihraç edilmiş
bir zanlının yaptığı organize suç örgütünün 8 elemanın 4'ü tutuklanarak cezaevine gönderildi. Tutuklanan zanlılar arasında Ankara Yargıtay'da görevli bir mübaşir ile bir makam şöförü olduğu ortaya çıktı.

Müdür şikayet etti
Gaziemir Serbest Bölgesi'nde elektronik ürünler üreten NKL firmasının Genel Müdürü Rüveyda Hatice Kalaman, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak, bazı kişilerin kendisini tehdit ettiğini bildirmişti.
Savcılığın talimatıyla harekete geçen Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü Organize Suçlar Büro Amirliği ekipleri, Kalaman'ı tehdit eden kişilerin kimliklerini belirleyerek yakalanmaları için çalışma başlatmıştı.
Yapılan istihbarat çalışması ve teknik takibin ardından İzmir, Ankara, İstanbul, Mersin, Muğla, Uşak ve Kırıkkale'de gerçekleştirilen eşzamanlı operasyonlarda, organize suç örgütünün lideri olduğu ileri sürülen avukatlıktan atılma Kemal Çakmak ile örgüt elemanı oldukları idda edilen Hakkı İlhan, Şakir Özkılıç, Talat Akdoğan'la birlikte 8 kişi yakalanmıştı.

4 kişi tutuklandı
İzmir Emniyet Müdürlüğü Çınarlı Hizmet Binası'nda sorguları tamamlanan 8 zanlı mahkemeye sevk edilmişti. Mahkemeye sevk edilen zanlılardan Kemal Çakmak ile örgüt elemanı oldukları idda edilen Hakkı İlhan, Şakir Özkılıç ve Talat Akdoğan isimli kişiler tutuklanırken, diğer sanıklar tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmışlardı.
Tutuklanan sanıklardan arasında Yargıtay'da görevli iki kişinin olduğu ortaya çıktı. Şakir Özkılıç ve Talat Akdoğan isimli kişilerin Yargıtay'da mübaşir ve makam şoförü olduğu tespit edildi.

Kaynak: Yeniasır