İstanbul ve Antalya ile birlikte 5 ilde yapılan operasyonda gözaltına alınan kişilerle ilgili polisin yaptığı tespitlere göre şebeke elemanlarının 70 farklı olaya karıştıkları belirtildi.

Cezaevinde bulunan S.D isimli kişi ile birlikte hareket ettikleri iddia edilen bir şebekeye ilişkin Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışma yaklaşık 2 yıl önce başladı. Polise ulaşan başvurularda çek-senet tahsilatı, haraç ve benzeri suçlar ile ilgili şikayetler dile getirdi. Bunun üzerine başlatılan araştırmalarda İstanbul başta olmak üzere bir çok olay kapsamında şikayet edilen kişilerin bağlantıları bulundu.

Bunun yanı sıra farklı tarih ve yerlerde 7 kişinin öldürülmesi olayları da polis tarafından incelemeye alındı. Bu olayların 1999 yılında C. K"nın öldürülmesi, 2006 yılında Adapark'ta A. Y T ile M.M"nin öldürülmesi olduğu belirtildi. Ayrıca kişisel bir olay olarak da bir şebeke üyesinin Van'da bir minibüsün taranması sonucu 4 kişinin ölmesi 8 kişinin yaralanması olaylarının polisi tarafından incelemeye alındığı belirtildi.

Gözaltına alınarak adliyeye sevk edilenler arasında 3 avukat 1"i emniyet amiri 7 polis de bulunuyor. Gözaltına alınan toplam 71 şüphelinin tamamı Beşiktaş"taki İstanbul Adliyesi"ne sevk edildi.

Bu arada operasyon sırasında çekilen görüntülerde polisin şüphelilerin evlerine düzenlediği baskın bütün ayrıntılarıyla yer aldı. Özel Harekat timlerinin çelik kapıları kırarak evlere girmesi ve şüphelileri yere yatırarak gözaltına alması kaydedildi.

CİHAN